rodzinanaswoim 24.04.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Jak w temacie, czy prawo wymusza na mnie wykonanie jakiegokolwiek ogrodzenia działki na czas budowy? Moja pani architekt powiedziała, że wystarczy, jak wykop pod dom/fundamenty odgrodzę taśmą, natomiast kierownik budowy upiera się, że działkę trzeba ogrodzić. Działka jest w centrum sporej wioski, przez działkę mieszkańcy wioski robią sobie skrót do szkoły i kościoła. Coś czuję, że nawet jak ogrodzę działkę siatką, to i tak ludzie mi ją rozerwą, aby mieć ten skrót. Z drugiej strony wkurza mnie, że po działce chodzą obcy ludzie i robią na niej śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Możesz się ubezpieczyć....ale chyba lepiej się ogrodzić bo jeśli ktoś sobie coś zrobi na "Twojej budowie" to niestety będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.04.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 No ja będę miał piwnicę, więc wykop będzie głęboki (jakieś 2,5m), a wliczając wymianę gruntu to 3m i raczej coś takiego muszę ogrodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts