kthxb 25.04.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam, chciałem zapytać Was o opinię dotyczącą przyłącza energetycznego. Skrzynkę według trasy kabla na obrazku 1 mogę mieć do miesiąca czasu. Natomiast jeżeli podłączą w przyszłości sąsiada/sąsiadów, którzy są pode mną, to automatycznie ten kabel, który jest w mojej działce jest wspólny. Trasę przyłącza na obrazku nr 2, mogę mieć do 5 miesięcy, ale jest szansa, że nie będzie skrzynki na rozpoczęcie budowy. Ma ktoś z Was tak, że kable lub inne przyłącza idą przez Waszą działkę do sąsiada/sąsiadów? Są z tym jakieś problemy, negatywne skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.04.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Ryzyko jest takie, że pewnie ZE będzie domagał się służebności z prawem do konserwacji czy rozbudowy. I tu pojawi się problem, jak na drugim końcu zabraknie mocy i trzeba będzie rozkopać Twoją działkę, żeby wymienić kabel na grubszy. Gdybyś chciał kiedyś to sprzedać - to być może służebność będzie też minusem dla potencjalnych kupujących obniżającym wartość nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts