aaron21 29.04.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Witam, Może ktoś kto ma podpowie mi z praktycznego punktu widzenia.. jak rozmieścić kanał w garażu dwustanowiskowym tak żeby nie było problemów w zjego korzystaniem, wjazdem autem itp. Garaż ma wymiary 7x5,5m (otwór bramy wjazdowej 5m).P.s. Czy jest jakaś reguła mówiąca o tym jaki głęboki powinien być kanał tak, żeby można było z niego "wygodnie" korzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.04.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 z góry napiszę, że kanałów nie projektowałem, ale wydaje mi się, ze wysokość kanału można przyjąć na 1,7m ( tak aby człowiek w miarę wygodnie się w nim poruszał ). Lokalizacja - w osi pojazdu, a stanowisko postojowe ma 2,5 x 5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.04.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Ściany kanału jasne i oświetlenie w ścianach, lampa przenośna tylko jako doświetlacz, lustro na ścianie przeciwnej wrotom ułatwia wjazd i zmniejsza stres mniej wprawnego kierowcy.Lub budzi przerażenie u zielonych liści:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaron21 29.04.2018 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 z góry napiszę, że kanałów nie projektowałem, ale wydaje mi się, ze wysokość kanału można przyjąć na 1,7m ( tak aby człowiek w miarę wygodnie się w nim poruszał ). . a jeśli ja mam tylko 1,7m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 29.04.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 a jeśli ja mam tylko 1,7m ? Zmierz swoją wysokość, odejmij odległość od podwozia do ziemi i jeszcze z 15 cm i będziesz miał potrzebną wysokość. Jak widać, musisz wiedzieć czy będziesz tam stawiał żuka czy ferrari, kanał musi mieć inną wysokość. Może zrób trochę głębszy, na ścianach teowniki, na których położysz w poprzek grube deski, nie będziesz musiał stać w syfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 29.04.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Zmierz swoją wysokość, odejmij odległość od podwozia do ziemi i jeszcze z 15 cm i będziesz miał potrzebną wysokość. Jak widać, musisz wiedzieć czy będziesz tam stawiał żuka czy ferrari, kanał musi mieć inną wysokość. Może zrób trochę głębszy, na ścianach teowniki, na których położysz w poprzek grube deski, nie będziesz musiał stać w syfie. W jakim syfie? Przecież autor chce zrobić kanał w garażu a nie dziurę w ziemi, w której stoi woda z błotem. Taki kanał dobrze izoluje się przeciwwodnie. Przeważnie wykłada się grubą folią (np. do oczek wodnych), betonuje i później np. płytkuje, żeby łatwo utrzymać czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 29.04.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Witam, Może ktoś kto ma podpowie mi z praktycznego punktu widzenia.. jak rozmieścić kanał w garażu dwustanowiskowym tak żeby nie było problemów w zjego korzystaniem, wjazdem autem itp. Garaż ma wymiary 7x5,5m (otwór bramy wjazdowej 5m). P.s. Czy jest jakaś reguła mówiąca o tym jaki głęboki powinien być kanał tak, żeby można było z niego "wygodnie" korzystać? Rozważ taki gotowy: http://allegro.pl/kanal-naprawczy-szczelny-odlew-betonowy-nowosc-5-5-i7226622755.html Z doświadczenia dużo lepszy i porządniejszy niż murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.05.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Głębokośc na gotowo = twój wzrost plus ~~15cm abyś przechodził bez kłaniania się pod miską olejową . Prefabrykat kanału fajny lecz brak wejścia. Pojedź na stacje obsługi gdzie robisz przegląd i obejrzyj kanał, schodki, oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts