Michal8424 29.04.2018 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Witam Mam do ułożenia gres 60x60 w kuchni i na korytarzu. Prosiłbym o poradę jak według Was zacząć go układać? Tzn czy cała od łazienki, wejścia? Poniżej wizualizacje jak Ja to myślę. Linie przerywane to fugi, Pola białe to ewentualne docinki, pola żółte to zabudowy tzn.meble kuchenne i szafa na korytarzu. Oczywiście jest to wizualizacja bez fugowa, także z fugą pola białe się troszkę zmniejszą. 1. Zaczynam całą od łazienki + od strony zabudowy na korytarzu ucinam płytkę na 45 cm aby fugi wzdłuż korytarza który zostanie po odjęciu zabudowy wyszły mniej więcej na jego środku. 2. Zaczynam całą od łazienki i (nic więcej nie kombinuję) + całą od strony zabudowy na korytarzu. 3. Zaczynam całą od wejścia -wydaje mi się to najgorsze rozwiązanie gdyż wychodzi dużo kawałków które będą najbardziej widoczne(pola białe) Dziękuję za każdą podpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.04.2018 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Dylatacje w wylewce jakieś masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal8424 07.05.2018 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Tak są dylatacje, wzdłuż ścian z tego co widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.05.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 nie chodzi o dylatacje obwodowe, te wokół scian, ale o dylatacje w poprzek pomieszczeń. np. w przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal8424 07.05.2018 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 To takich nie widzę a powinny być? Ma to znaczenie do ułożenia gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.05.2018 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 widząc Twoje szkice, to powinno ich być ok.6 Na zielono zaznaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal8424 08.05.2018 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 To nic takiego nie ma rzuciło by mi sie w oczy. Rozumiem ze powinna to być widoczna szczelina ? Powinienem to zgłosić do dewelopera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.05.2018 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 pewnie tak. na tych przejściach może Ci pękać posadzka a jak nie ma dylatacji to z reguły peknie nie tam gdzie chcesz tylko tam gdzie ona bedzie chciała. Ogólnie bez dylatacji nie masz kontroli nad pękaniem posadzki.poczekaj może inni sie jeszcze wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal8424 08.05.2018 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Rozumiem. Pomijając już ta dylatacje to czy któraś z tych opcji do ułożenia gresu jest odpowiednia? Na co zwrócić jeszcze uwagę? Jak zacząć żeby to miało ręce i nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal8424 15.05.2018 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam ponownie. Pojechałem na mieszkanie obejrzeć posadzki i jednak po odkurzeniu piachu,kurzu sa dylatacje. Zaznaczyłem kolorem ciemnoniebieski w którym są dokładnie miejscu. Pomijam dylatacje w przejściu do sypialni,łazienki oraz wejście główne tutaj będą m.in listwy łączące panele -gres. Najbardziej mnie obawia przejście miedzy korytarzem a kuchnią na całej tej powierzchni ma być gres. Czy w takiej sytuacji na Lini dylatacji zrobić fugę,listwę jak przy połączeniu z panelami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts