czarek1986 01.05.2018 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Witam, Mam balkon w bloku wyłożony prawdopodobnie gresem. Spodobały mi się od jakiegoś czasu aranżacje balkonów wyłożonych deskami tarasowymi. Mam w zwiazku z tym pytanie, czy deski tarasowe ( np. takie układane w kratkę) mozna ulożyć bezpośrednio na gresie bez żadnego klejenia itp. Czy raczej musi on być skuty i deski kładzie sie bezpośrednio na wylewce? W moim przypadku byłby to problem, ponieważ balkony są jednym ciągiem przedzielonym ściankami działowymi ze stelarzu i szyb.Czy ktoś z Was próbował takiej techniki na swoim balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.05.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Jeżeli płytki są w dobrym stanie i nie odpadają to po co je skuwać?Ile mam miejsca (na wysokość) na położenie desek tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarek1986 01.05.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Posadzkę do progu od drzwi balkonowych dzieli na oko min. 5cm, ale jak zmierzę to podam dokładniej, albo nawet zamieszcze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 no to nie mieścisz klasycznego drewnianego tarasu. Może jakieś drewniane podesty w tym stylu: http://12stopni.pl/content/product/265x200-Podest_Duży.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.05.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Mogą być deski na niskich legarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarek1986 12.05.2018 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Czy taki podest można położyć bezpośrednio na płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huba-buba 18.05.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Kleić tego nie trzeba, ale dla zabezpieczenia płytek dobrze jest położyć folię malarską. Poczytaj sobie tutaj nt. drewnianych tarasów https://muratordom.pl/budowa/stropy-balkony-schody/drewno-na-balkonie-sposoby-na-drewniana-posadzke-aa-P4e7-9LEQ-QTgN.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts