Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna przez które nic nie widać

Recommended Posts

W załączniku jest sypialnia wystawiona na północ, jest to domek developerski, który dziś oglądałem. Mam 186cm wzrostu i środkowa belka wypada wprost w moje oczy. Pani prowadząca ofertę nie potrafiła powiedzieć czy da się to przerobić. Co ciekawe miałą 164cm wzrostu i nie była w stanie spojrzeć przez górne okno :) Czy ktoś ma jakiś pomysł po grzyba zostało coś takiego zrobione? Tam nie ma jeszcze podłóg ale nawet jak się powierzchnia podwyższy o ile cm to żeby zobaczyć ulicę, musiałbym się schylać i patrzeć przez okno dolne..

Jak dla mnie to jest do przerobienia - czyli usunięcie obu okien i zamiana na jedno duże lub jakoś je dać jedno przy drugim..

Widać taką betonową belkę, czy to jest coś nośnego ? Nie byłoby problemu z taką przeróbką?

To jest sypialnia na piętrze, wystawiona na północ, więc na pokój słabo się nadaje, nie wiem, czy w praktyce będę z tego okna w ogóle korzystał.. Jak idę spać to jest już ciemno.. Rano ważne, że światło wpada.. Życie będzie się toczyć na parterze i w pokojach od strony południowej i zachodniej.

Co myślicie - jakaś niedoróbka, zagrywka stylistyczna, czy co..

DSC_0093s.jpg

Edytowane przez anubias