aaisaa 03.05.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Witam.Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za możliwe błędy merytoryczne w wypowiedzi, ale ja tego po prostu nie ogarniam. Poprosiłam o kompleksową wycenę okien do domu- miały być nie pasywne, dobre, jakościowo. Dom ogrzewany gazem, wentylacja mechaniczna. Parametry na których mi zależało: schowane zawiasy, brak słupka, poszerzenia. Podobnie z roletami. Dobre, proste w użyciu i życiu. Jako dodatkowy punkt prosiłam o wycenę tzw. ciepłego montażu (prawie nigdzie nie dostałam). Po kolei:Vetrex:-V82, zawiasy Desigo, szyby w Fixach 6,6, w HSie 4 (!). (wym 3,55x2,30) cena 32.860zł bez montażu, rolety i czujniki Portost (ok 12tys) za Somfy dopłata, MS line MD82-, Maco multimatic,brak sprecyzowania czy zawiasy schowane, szyby w fixach 6,6, w HSie 4mm, cena 27.960 bez montażu, rolety i czujniki Simu(?) sterownik radiowy (nie chcieliśmy)-19tys Oknoplasta- Winergetic standard , Maco design,okucie Select (?), Fixy 6,6,, HS 6mm, cena 33.100 bez montażu, rolety Portos ok 11 tys AdamS Veka SL 82, Fixy 6,6, HS 6mm cena 32.800 bez montażu, Roleta Entermatic Secret, napędy Selve Seltec, wieszak Somfy 12tys. Pomóżcie forumowicze w podjęciu decyzji. Na co zwrócić uwagę, o co dopytać?. Ja nawet nie jestem pewna, czy oferty są porównywalne pod względem jakościowycm. Czy zwrócić się jeszcze do jakiejś firmy z prośbą o wyceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.05.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 warto przejechać się i zobaczyć osobiście. y wybraliśmy vetrexa bo prawie wszystko było już w wycenie co chcieliśmy. po za tym mieli czas odpowiadać na wyceny inne i pytania, reszta rzucała byle ofertą... lub oknami o parametrach 1.3 U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zikol 06.05.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Z tego co pamiętam wszystkie te modele okien są mniej więcej takie same, niestety nie miałem okazji sprawdzać jakości plastiku od AdamS'a i Oknoplast'u, ale MS i Vertex były okej. Najważniejsze niestety nie są same okna, ale montażyści którzy będą je zakładać, więc dobrze było by zasięgnąć języka i popytać-poczytać jaką opinie mają firmy od których brałaś byś te okna. Dobrze było by też, gdybyś udostępniła pełne oferty. Czasami znajdzie się w nich chochlik, który zaniża cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.05.2018 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Klik, klik, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 06.05.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Z tego co pamiętam wszystkie te modele okien są mniej więcej takie same, niestety nie miałem okazji sprawdzać jakości plastiku od AdamS'a i Oknoplast'u, ale MS i Vertex były okej. Najważniejsze niestety nie są same okna, ale montażyści którzy będą je zakładać, więc dobrze było by zasięgnąć języka i popytać-poczytać jaką opinie mają firmy od których brałaś byś te okna. Dobrze było by też, gdybyś udostępniła pełne oferty. Czasami znajdzie się w nich chochlik, który zaniża cenę. a jak chcesz sprawdzić jakość plastiku masz jakieś urządzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 06.05.2018 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Dzięki za odpowiedzi. Poczytałam, pomyślałam.. Od jutra ujednolicam ofertę i zdecyduję na postawie: cena + "widzimisię". Innej opcji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adec 06.05.2018 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Proponuję zrobić wycenę w innym salonie tego samego producenta okien. W moim przypadku różnica pomiędzy salonem w Gliwicach i Częstochowie wynosiła 3tyś zł. czyli około 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zikol 07.05.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 a jak chcesz sprawdzić jakość plastiku masz jakieś urządzenie ? Czasem zdarza mi się dostać kawałek profilu, wtedy nawiercam 1 cm od krawędzi zewnętrzną oraz wewnętrzną część komory i pod siłomierz. Do tego dochodzi papier ścierny wodny 2000 i szlifujemy chwilę. Wiem, że testy laboratoryjne to nie są, ale na użytek własny wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts