faltra 08.05.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Witam, Wykonawca wymurował mi kominy z klinkieru (obmurował komin systemowy). Murowanie cegła pełną. Fuga nie pełna. Generalnie kominy są proste, ale nie wyszły mu fugi, nie są gładkie (tylko mocno chropowate) i równej głębokości, zwłaszcza fugi pionowe. Poniżej zamieszam zdjęcia: Macie propozycję jak naprawić te fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 08.05.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Krzywo położonych cegieł nie da się naprawić,kompletna amatorszczyzna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.05.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Krzywo położonych cegieł nie będzie widać.Fugi z jakiej zaprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 08.05.2018 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 KREISLER POZMUR-KL NANO 130, kolor grafitowy, http://www.kreisel.pl/PRODUKTY/ZAPRAWY-MURARSKIE/POZMUR-KL-NANO-130-Specjalistyczna-oparta-na-nanotechnologii-zaprawa-murarska-z-trasem-do-elementow-klinkierowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.05.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 KREISLER POZMUR-KL NANO 130, kolor grafitowy, http://www.kreisel.pl/PRODUKTY/ZAPRAWY-MURARSKIE/POZMUR-KL-NANO-130-Specjalistyczna-oparta-na-nanotechnologii-zaprawa-murarska-z-trasem-do-elementow-klinkierowych Na pewno nie fuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 08.05.2018 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Na pewno nie fuga? Nie, na pewno to co podałem, sprawdzałem na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.05.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 (edytowane) Nie, na pewno to co podałem, sprawdzałem na budowie. I na 100% jesteś pewien, że to nadaje się do spoinowania? Mi zaprawa Kreisela (nie KREISLER) strasznie wyblakła (z czarnej już niewiele się różni od zwykłej, szarej). Murowane na pręta, więc mam jeszcze miejsce i się zastanawiam, czy nie dać fugi licząc, że ma trwalszy kolor. Edytowane 8 Maja 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 08.05.2018 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Tak kreisel, sorry literówka. Ale ta sama zaprawa co ja użyłem ci wyblakła, i po jakim czasie to się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 09.05.2018 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Podnoszę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 10.05.2018 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Wykonawca zaproponował wydłutować na pewną głębokość fugę tarczą diamentowa i ponownie ją położyć. Jakoś nie widzę tego żeby zlikwidował tą metodą fugę pionową. Ja zastanawiam się czy nie lepiej zrobić po prostu pełnej fugi? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Wykonawca zaproponował wydłutować na pewną głębokość fugę tarczą diamentowa i ponownie ją położyć. Jakoś nie widzę tego żeby zlikwidował tą metodą fugę pionową. Ja zastanawiam się czy nie lepiej zrobić po prostu pełnej fugi? Co o tym myślicie? Na kominie z klinkieru mam pełną fugę. Z dołu i tak nie widać tych wcięć a i woda nie ma gdzie włazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 11.05.2018 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 (edytowane) Na kominie z klinkieru mam pełną fugę. Z dołu i tak nie widać tych wcięć a i woda nie ma gdzie włazić. Tylko zastanawiam się, że jak teraz każę im uzupełnić tą cofniętą fugę, to czy ona się nie odparzy. I druga sprawa czy nie poniszczą mi cegły klinkierowej. Edytowane 11 Maja 2018 przez faltra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts