przemty 12.05.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 CZym wypełnić szczelinę dylatacyjną pomiędzy ścianami działowymi a stropem betonowym monolitycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 12.05.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Wełną mineralną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 12.05.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Pianką poliueratanową niskoprężną .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 12.05.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Najlepiej pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 12.05.2018 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Zwłaszcza, że piankę zatynkujesz, a z wełną bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 13.05.2018 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 tą samą zaprawą co do budowy tych ścian działowych używałeś, pracowicie i dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.05.2018 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 tą samą zaprawą co do budowy tych ścian działowych używałeś, pracowicie i dokładnie Hm no to wtedy dylatacji nie będzie ... trochę sztywno się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 13.05.2018 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 tą samą zaprawą co do budowy tych ścian działowych używałeś, pracowicie i dokładnie 2 cm kleju Solbet? Jaka będzie elastyczność takiej dylatacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 13.05.2018 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Hm no to wtedy dylatacji nie będzie ... trochę sztywno się zrobi Dokładnie, włąśnie dlatego aktualnie wycinam taką dylatacją bo budowlańcy poszli dokładnie taką drogą i na sztywno zrobili dylatację klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 13.05.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 A odnośnie wełna vs piana, którą i dlaczego warto zastosować? Jeżeli byłąby to piana to zwykła niskoprężna montażowa czy coś innego? Słyszałem też, że niektórzy kładą klej w pianie w dylatację - warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 13.05.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Że się podepnę pod temat, między kominem systemowym a stropem monolitycznym też pianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.05.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Wełna chłonie wilgoć i wg mnie słabo się nadaje na takie rzeczy. Jeśli chodzi o piankę to przez przypadek kupiłem kiedyś puszkę do pistoletu (dość droga) to był Ceresit Whiteteq ... i uważam że ta pianka jest do tego stworzona, biała, nie płowieje, świetnie się trzyma podłoża, elastyczna, ma taką jakby powłoczkę twardszą a w środku elastyczna, wg opisu na puszce to właśnie świetnie tłumi hałasy i ja taką będę używał. Pucha u mnie ta na pistolet to ok 17 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.05.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Że się podepnę pod temat, między kominem systemowym a stropem monolitycznym też pianą? ehm ale to na etapie lania stropu powinieneś go oddylatować od komina, ja miałem pianką obłożony komin taka 5 mm grubości i 15 cm wysokości. Trochę mnie postraszono że może się to tlić od temperatury komina ale szczerze w to wątpię żeby komin w tym miejscu miał więcej niż 40 st C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 13.05.2018 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Zobaczcie jak to jest. Najpierw dylemat czym wypełnić szczelinę, pada na piankę, bo dylatacja i ugięcie stropu.Następnie wchodzi ekipa od tynków i tynkuje sufit razem ze ścianą bez dylatacji, usztywniając wszystko. Rodzi się pytanie co to za dylatacją która nią nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.05.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Zobaczcie jak to jest. Najpierw dylemat czym wypełnić szczelinę, pada na piankę, bo dylatacja i ugięcie stropu.Następnie wchodzi ekipa od tynków i tynkuje sufit razem ze ścianą bez dylatacji, usztywniając wszystko. Rodzi się pytanie co to za dylatacją która nią nie jest Noo i jak to rozwiązać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 13.05.2018 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Zobaczcie jak to jest. Najpierw dylemat czym wypełnić szczelinę, pada na piankę, bo dylatacja i ugięcie stropu.Następnie wchodzi ekipa od tynków i tynkuje sufit razem ze ścianą bez dylatacji, usztywniając wszystko. Rodzi się pytanie co to za dylatacją która nią nie jest Dlatego zamierzam przypilnować tynkarzy aby zrobili rysę, którą następnie wypełnię akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 13.05.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 to napisz jak wyszło ostatecznie po malowaniu ścian i sufitów, gdzie zrobiłeś odcięcie kolorów na akrylu, przed, za i czy po jakimś czasie ta szczelina była widoczna bez szczególnego przyglądania się.Są chyba takie listwy co przy oknach je tynkarze stosują to może i tam taka by zdała egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.05.2018 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 CZym wypełnić szczelinę dylatacyjną pomiędzy ścianami działowymi a stropem betonowym monolitycznym? Ścianaki działowe stoją na takim samym stropie żelbetowym monolitycznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 13.05.2018 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Tak, na poddaszu stoją na tym stropie. Ja pytam o dylatację na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.05.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Czyli ścianki stoją na posadzce na gruncie.Teoretycznie może okazać się że podłoże na gruncie będzie bardziej osiadać niż strop na górze i dylatacja powiększy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts