Mateuszpe 13.05.2018 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Cześć! Przeglądałem wszystkie tematy o małych czerwonych robaczkach, które udało mi się znaleźć w wyszukiwarce i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Na początku maja pojawiły się u mnie na tarasie miniaturowe czerwone robaczki (zdjęcie dołączone poniżej). Jest ich cała masa - chodzą po podłodze, elewacji, cześć próbuje wejść do domu (wydaje mi się, ze lubią nasłonecznione miejsca). Próbuje sie ich pozbyć, ale jestem całkowicie bezradny - próbowałem preparatów na przedziorki, raid, jakichś preparatów od substrala czy bayerna i same robaczki giną od razu po aplikacji, ale po paru godzinach pojawiają się nowe. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w zidentyfikowaniu co to dokładnie za gatunek, oraz za informacje jak się go pozbyć. Wyglada bardzo podobnie do lądzień czerwonatka, po zabiciu zostaje czerwony ślad. http://ifotos.pl/z/qnqehwn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.05.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 roztocza.Maja szybki cykl rozwojowy i pewnie sporo jaj składają, z których wykluwają się kolejne pokolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxa999 13.04.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Witam może wiecie co to jest ??? maleńkie czarne jak ziarenka maku zamieszkały na mojej elewacji domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts