Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odwodnienie liniowe prysznica kiedy montować

hudy8

Recommended Posts

Witam. Panowie i Panie jestem przed wylewkami. Mam pytanie do odpływu liniowego prysznica. Chciałbym by chłopaki od wylewek zrobili mi spadek w miejscu prysznica w stronę odpływu liniowego. Czy to ma sens czy lepiej zrobić spadek podczas układania płytek?

Nie mam też pojęcia kiedy montuje się sam odpływ liniowy? Czy montuje się przy wylewkach czy dopiero przy wykończeniu łazienki a jeśli przy wykończeniu to czy wylewkaże powinni zostawić w tym miejscu miejsce na odpływ?

To może od razu szukaj glazurnika, żeby z nim skonsultować. Tak, jak masz zrobione, to ani do brodzika, ani do wanny, ani do odpływu liniowego się nie robi.

I właśnie dlatego zostawia się do samego chudziaka, żeby glazurnik mógł manewrować podłączeniem odpływu.

Za dużo i tak nie jestem w stanie obniżyć bo rurę odpływową mam jakieś 3 cm od chudziaka. Mogę jedynie zastosować jakiś niższy trójnik by króciec był trochę niżej. Tak to wygląda przed ułożeniem styropianu i po.

Jestem jeszcze ciekaw jak lepiej zamontować odpływ czy przy drzwiach kabiny prysznicowej czy przy ścianie zaraz koło wejścia do kanalizacji?

s.jpg

ss.jpg

Edytowane przez hudy8

Słabo to wygląda, bo pola do manewru masz bardzo, bardzo mało. Tym bardziej ściągnij glazurnika i obgadaj z nim sprawę. Może trójnik trzeba dać w bok i kilkoma kolankami wyjść w odpowiednim miejscu pod odpowiednim kątem.

Wybierzcie odpływ (może jakiś z podłączeniem pionowym uratuje sprawę) - ale może być ciężko.

Może nie będzie tak źle. Jak obniżę trochę wlot do kanalizacji to będę miał ok 20cm manewru. Widzę że są odpływy z niskimi syfonami także myślę że będzie dobrze. Dzięki że mi powiedziałeś jak przygotować miejsce pod odpływ bo jak by zalali wylewką to by był problem.