Achaaa 14.05.2018 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Witam! Jestem właścicielką dwuch działek sąsiadujących obok siebie. Na jednej z nich wybudowalam połowę blizniaka. Dach od strony części nie wybudowanej został wysunięty (okap). PINB upiera się że została naruszona granica drugiej dzialki. Ale ta działka jest moja własnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.05.2018 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Dzisiaj twoja, jutro może byc kogo innego. PINBu nie interesuje kto jest właścicielem, tylko działki. Wyjście to scalić obie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.05.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Achaaa napisał: Witam! Jestem właścicielką dwuch działek sąsiadujących obok siebie. Na jednej z nich wybudowalam połowę blizniaka. Dach od strony części nie wybudowanej został wysunięty (okap). PINB upiera się że została naruszona granica drugiej dzialki. Ale ta działka jest moja własnością. wszystko zależy, na jaką działkę zostały wydane Warunki Zabudowy. Jeśli na jedną z nich ( z wybudowanym budynkiem ) to oczywiście, że nie spełnia przepisów budowlanych, ponieważ zabudowa wychodzi poza granicę działki. Jeśli zostały wydane na ( jednocześnie ) dwie działki ewidencyjne tworzące wspólną działkę budowlaną - to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 16.05.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 ŁUKASZ ŁADZIŃSKI napisał: wszystko zależy, na jaką działkę zostały wydane Warunki Zabudowy. Chodzi o to, co zostało zgłoszone jako "obszar inwestycji". Ja mam taki przypadek: mam 2 działki ewidencyjne i w zgłoszeniu o PnB do urzędu moja inwestycja jest na obu działkach równocześnie. Oczywiście mam prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane na obu działkach. Wszystkie wskaźniki (np. intensywności zabudowy) liczą się względem sumy obu zgłoszonych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.05.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 ... dokładnie tak. Działka budowlana może składać się z wielu działek ewidencyjnych, dwóch, trzech, dziesięciu, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts