martingg 14.05.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 (edytowane) Cześć, sklepałem umowę przedwstępna sprzedaży działki (jestem jednym z dwóch kupujących) https://megawrzuta.pl/download/3bfd0f33118f7f578d84f16cdf18e3f7.html ogólnie chodzi o umowę przedwstępna na działki które zostaną wydzielone z 1 dużej. Jest 2 kupujących ja i znajomy obydwaj kupuje podzielone działki.Do działki prowadzi droga prywatna w której obecny właściciel ma udział (chodzi nam o darmowe przekazanie tego udziału).W pierwszej działce zostanie ustanowiona służebność przejazdu, przesyłu, mediów do drugiej działki. mógłby ktoś rzucić okiem? Byłbym wdzięczny za uwagi Edytowane 14 Maja 2018 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.05.2018 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Idź z tym do notariusza. I tak zapłacisz mu taksę (przy umowie przedwstępnej podzieloną na dwie raty, przy od razu ostatecznej ta sama kwota na raz - no, różnica jest za wypisy, jak weźmiesz dwa razy). A umowa przedwstępna w formie aktu ma same zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts