timtom 17.05.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Witam, W załączniku jest plan mieszkania które planuje zakupić. Jest to mieszkanie już urządzone. Mam 2 pytania: 1) Czy widzą Państwo możliwość wydzielenia 3ciej sypialni w tym mieszkaniu, nie ingerując w salon ? 2) Strona u góry na zdjęciu jest stroną geograficzną Północną, czy aż tyle okien w mieszkaniu będzie wpływało na komfort życia z oknami skierowanym na północ ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.05.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 jesli chcecie mieć okno w pokoju to raczej tylko kosztem salonu lub kuchni. Układ wnętrza jest dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 18.05.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Nie ingerując chyba się nie da. Bo niby jak? Które okno miałoby należeć do tej nowej sypialni? Układ dziwny. Mieszkanie duże, ale niewykorzystany do końca potencjał. Nie wiem na ile jest "wykończone", ale warto przemyśleć całkowity układ i pozmieniać pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timtom 18.05.2018 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Dziękuję bardzo za sugestie Dobry pomysł z wydzieleniem tej dolnej częśći. Co do salonu, nie chciałbym go pomniejszać. Co myślicie na takim wydzieleniu sypialni ? Okno jest bardzo duże, obecnie tylko prawa część się otwiera, lewa jest stała, ale myślałem o tym by wymienić okno, tak by się składało z 2 części- co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.05.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 a jak rozwiązać dojście ścianki do okna? Szczelina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timtom 18.05.2018 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Obecnie okno wygląda jak na załączonym zdjęciu. Jak widzicie, równo w połowie jest belka 28 centymetrów. Myślałem że można by w tym miejscu dojechać do okna, lub wstawić jakiś murek ? Da się coś takiego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.05.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Na którym piętrze jest te mieszkanie? To ważne, gdy okna są od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timtom 20.05.2018 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Mieszkanie znajduje się na 7 piętrze (z 8miu). Obecnie przestrzeń niezabudowana. Jaki ma wpływ wysokość na kierunek północny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.05.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Ma i to duży. Budynek rzuca cień- i ten w którym się mieszka, i ten w sąsiedztwie. Na parterze zawsze ciemniej,niż na wyższych pietrach. Kierunek północny to dużo światła nie daje, zatem najlepiej by było gdyby to było jak najwyższe piętro i niezabudowana przestrzeń przed oknami by światło nie miało przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timtom 21.05.2018 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Faktycznie ma to sens, dziękuję bardzo. Zmierzyłem dzisiaj dokładny kierunek geograficzny wg. google maps i wychodzi mi że okna są skierowane w kierunku 350 stopni, czyli jest lekkie odchylenie w kierunku Zachodnim- co powinno pozytywnie wpływać na doświetlenie mieszkania- prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 30.05.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Wszystkie okna są na północ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.06.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Proponowany podział teoretycznie ma sens, ale powstałe pomieszczenia będą maleńkie, no i okna pewnie stracą gwarancję (jeśli ją mają) gdy zwiążemy je ze ścianką działową. Ponieważ rozwiązanie jest nietypowe i każdy centymetr będzie tutaj grał rolę, radzę skonsultować pomysł z projektantem, który przyjedzie i na miejscu oceni, czy pomysł jest możliwy do zrealizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts