Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plan mieszkania - wdzielenie syialni + północ

timtom

Recommended Posts

Witam,

W załączniku jest plan mieszkania które planuje zakupić. Jest to mieszkanie już urządzone.

Mam 2 pytania:

1) Czy widzą Państwo możliwość wydzielenia 3ciej sypialni w tym mieszkaniu, nie ingerując w salon ?

2) Strona u góry na zdjęciu jest stroną geograficzną Północną, czy aż tyle okien w mieszkaniu będzie wpływało na komfort życia z oknami skierowanym na północ ?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,

planG.jpg

Dziękuję bardzo za sugestie Dobry pomysł z wydzieleniem tej dolnej częśći.

Co do salonu, nie chciałbym go pomniejszać.

Co myślicie na takim wydzieleniu sypialni ? Okno jest bardzo duże, obecnie tylko prawa część się otwiera, lewa jest stała, ale myślałem o tym by wymienić okno, tak by się składało z 2 części- co o tym sądzicie?

split.jpg

Ma i to duży. Budynek rzuca cień- i ten w którym się mieszka, i ten w sąsiedztwie. Na parterze zawsze ciemniej,niż na wyższych pietrach. Kierunek północny to dużo światła nie daje, zatem najlepiej by było gdyby to było jak najwyższe piętro i niezabudowana przestrzeń przed oknami by światło nie miało przeszkód.

Faktycznie ma to sens, dziękuję bardzo.

Zmierzyłem dzisiaj dokładny kierunek geograficzny wg. google maps i wychodzi mi że okna są skierowane w kierunku 350 stopni, czyli jest lekkie odchylenie w kierunku Zachodnim- co powinno pozytywnie wpływać na doświetlenie mieszkania- prawda ?

• 2 weeks później...
Proponowany podział teoretycznie ma sens, ale powstałe pomieszczenia będą maleńkie, no i okna pewnie stracą gwarancję (jeśli ją mają) gdy zwiążemy je ze ścianką działową. Ponieważ rozwiązanie jest nietypowe i każdy centymetr będzie tutaj grał rolę, radzę skonsultować pomysł z projektantem, który przyjedzie i na miejscu oceni, czy pomysł jest możliwy do zrealizowania.