Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Układ mieszkania

leeewy

Recommended Posts

Dziękuję :)! Niestety chyba jest to za małe mieszkanie, żeby garderoba miała sens. Robi się już ciasno i mało miejsca na pichcenie w kuchni i jadalnię. A odnośnie pierwszego pomysłu - kanapa musiałaby być odsunięta od okna (kaloryfer ewentualnie w innym miejscu?), trochę minusem jest to, że TV byłby na wprost okna i jednak przeszkadzałoby mi to, że z kanapy "widziałbym" toaletę... ewentualnie można przesunąć drzwi i w łazience i w sypialni, ale pomysł jest bardzo ciekawy i ponownie - zupełnie inne spojrzenie na sprawę. Minusem jest też to, że na korytarzu mniej światła dziennego... Edytowane przez leeewy

Tego nie przeskoczymy, akurat jestem fanem niemałej kuchni, chociaż tutaj faktycznie te proporcje są nieco zaburzone, ale jest jeszcze jadalnia, to też tak naprawdę może i musi być część "salonu". Niemniej jednak bardzo podoba mi się ten wariant przedstawiony przez Ciebie, tylko teraz jak rozwiązać sprawę kaloryfera?

Może dostawić narożnik do ściany z loggią i mieć z prawej strony 50cm i na ścianie z boku (nie pod oknem) zamontować grzejnik?

Edytowane przez leeewy

Można umieścić grzejnik w miejscu fotela lub od strony narożnika, ale chodzi o ten róg.

Wtedy wysoki pokojowy biały, nierzucający się w oczy, albo wręcz odwrotnie i coś dekoracyjnego.

http://nowydom.dom.pl/wp-content/uploads/2014/05/dekoracyjny-grzejnik.jpg[/img

http://iterma.pl/images/products/zoom/grzejnik-altus-vv-400-kolor-bialy-6827-iTERMA-GRZEJNIKI-GRZALKI-AKCESORIA-grzejniki-lazienkowe-ozdobne-dekoracyjne-terma-6862-3.jpg

A może podłogówka?

Taki grzejnik byłby ciekawy, tylko ta strefa telewizyjna byłaby bez swojego grzejnika, a ta kuchenna z dwoma (jednym dużym pod oknem koło stołu) i tym, hmm... i nie wiem jak by to było, jeden ładny grzejnik, a drugi zwykły - (taki daje deweloper)? Nie gryzłoby się?

Podłogówka odpada :(.

Raczej nie ma co zwężać tego wąskiego już przejścia. Przespałem się i powiem tak. Bardziej przemawia do mnie ten układ, ale jest kilka problemów i jednym z nich jest np. przesunięcie drzwi w łazience w prawy róg (nie chciałbmy ich widzieć z kanapy), jak wtedy zaranżować łazienkę? Okna koło kanpy - wschód, więc dodatkowo TV będzie dostawał trochę światła jeszcze z południa... mogę to później przeklinać