leeewy 19.05.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Cześć, proszę o pomoc. Zależy mi na kuchni z osobnym blatem + jadalnią (łączny metraż salonu z kuchnią ok. 32m) oraz strefą do oglądania TV. Ściany okalającej pomieszczenie nr 3 nie ma, więc jest jakaś swoboda w aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.05.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 19.05.2018 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Świetny plan i świeże spojrzenie na sprawę. Tego potrzebowałem, sporo z moich pomysłów się pokryło, choć u mnie kanapa była ustawiona tyłem do jadalni, a TV na wprost. Czekam na coś jeszcze dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 19.05.2018 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Hmm, tak teraz patrzę i oglądanie TV z perspektywy kanapy może być nieco niewygodne, telewizor musiałby bardzo odstawać od ściany, jakby to "obejść"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.05.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.05.2018 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Ewentualnie żeby wygospodarować więcej miejsca na przechowywanie- zmniejszyć kuchnię i stworzyć garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 20.05.2018 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) Dziękuję ! Niestety chyba jest to za małe mieszkanie, żeby garderoba miała sens. Robi się już ciasno i mało miejsca na pichcenie w kuchni i jadalnię. A odnośnie pierwszego pomysłu - kanapa musiałaby być odsunięta od okna (kaloryfer ewentualnie w innym miejscu?), trochę minusem jest to, że TV byłby na wprost okna i jednak przeszkadzałoby mi to, że z kanapy "widziałbym" toaletę... ewentualnie można przesunąć drzwi i w łazience i w sypialni, ale pomysł jest bardzo ciekawy i ponownie - zupełnie inne spojrzenie na sprawę. Minusem jest też to, że na korytarzu mniej światła dziennego... Edytowane 20 Maja 2018 przez leeewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.05.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Słabym punktem jest raczej to, że masz wielką kuchnię i mały kącik z narożnikiem... Szkoda że kuchni nie da się przerzucić na ścianę od sypialni. Wtedy byłoby więcej możliwości do aranżacji, gdzie salon byłby salonem, a kuchnia nie pełniłaby głównego punktu na planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 20.05.2018 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) Tego nie przeskoczymy, akurat jestem fanem niemałej kuchni, chociaż tutaj faktycznie te proporcje są nieco zaburzone, ale jest jeszcze jadalnia, to też tak naprawdę może i musi być część "salonu". Niemniej jednak bardzo podoba mi się ten wariant przedstawiony przez Ciebie, tylko teraz jak rozwiązać sprawę kaloryfera? Może dostawić narożnik do ściany z loggią i mieć z prawej strony 50cm i na ścianie z boku (nie pod oknem) zamontować grzejnik? Edytowane 20 Maja 2018 przez leeewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.05.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Można umieścić grzejnik w miejscu fotela lub od strony narożnika, ale chodzi o ten róg. Wtedy wysoki pokojowy biały, nierzucający się w oczy, albo wręcz odwrotnie i coś dekoracyjnego. http://nowydom.dom.pl/wp-content/uploads/2014/05/dekoracyjny-grzejnik.jpg[/img http://iterma.pl/images/products/zoom/grzejnik-altus-vv-400-kolor-bialy-6827-iTERMA-GRZEJNIKI-GRZALKI-AKCESORIA-grzejniki-lazienkowe-ozdobne-dekoracyjne-terma-6862-3.jpg A może podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 20.05.2018 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Taki grzejnik byłby ciekawy, tylko ta strefa telewizyjna byłaby bez swojego grzejnika, a ta kuchenna z dwoma (jednym dużym pod oknem koło stołu) i tym, hmm... i nie wiem jak by to było, jeden ładny grzejnik, a drugi zwykły - (taki daje deweloper)? Nie gryzłoby się? Podłogówka odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.05.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Zawsze możesz zrobić zabudowę po stronie narożnika, ukrywającą grzejnik. Będzie miejsce do wykorzystania jako np. regał, szafki. Przykryje trochę widok na wc. Jak dobrze patrzę, to przedpokój też nie ma ogrzewania. Dużo będzie zależało jak mieszkanie będzie ciepłe samo w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 21.05.2018 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Raczej nie ma co zwężać tego wąskiego już przejścia. Przespałem się i powiem tak. Bardziej przemawia do mnie ten układ, ale jest kilka problemów i jednym z nich jest np. przesunięcie drzwi w łazience w prawy róg (nie chciałbmy ich widzieć z kanapy), jak wtedy zaranżować łazienkę? Okna koło kanpy - wschód, więc dodatkowo TV będzie dostawał trochę światła jeszcze z południa... mogę to później przeklinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts