ezg2014 20.05.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Jakiś czas temu pomogliście mi zaprojektować mały ogródek żwirowy. Wyszło super. Mam znów prośbę o pomoc. Wzdłuż dwóch granic działki (wschodniej i południowej) chciałbym zrobić ogród żwirowy (lub wysypany korą). Szerokość to 120cm, z jednej strony murek od siatki ogrodzeniowej, z drugiej obrzeże betonowe. Co posadzić w środku? Chciałbym się nieco odizolować od sąsiadów, ale z drugiej strony nie chcę szczelnego żywopłotu. Chciałbym, żeby były to rośliny kwitnące. Bardzo często widzę taki układ: przy siatce tuje, a bliżej berberys. Ale średnio mi się to podoba. Wymyśliłem, że może posadzić przy siatce jakieś drzewa (jakie???), a miedzy nimi lub z przodu jakieś krzewy (jakie???) , róże.... Na siatkę chciałby puścić pnącza typu klematis. Proszę o rady.Pomysł na ogród żwirowy, żeby zmniejszyć ilość trawy.Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 120 cm to bardzo mało. Może jakaś krata na pnącza + bylina u podstawy? Albo małe drzewka szczepione na pniu i dołem łan wysokiej trawy ozdobnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 20.05.2018 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 120cm to mój pomysł. Jaką szerokość proponujesz? Jednym z celów jest zmniejszenie ilości trawy , więc im szerzej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 może być i 5m, jak ma to być swobodny pas krzewów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts