ngreen 22.05.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 W załączniku zdjęcie z projektu ( schody). Projektant twierdzi, że schody żelbetowe bez spocznika są drogie i problematyczne do wykonania. Wymagałyby również albo zrobienia bocznej grubej ściany albo zamontowania podciągu co rownież według niego będzie drogie.Druga opcja to schody drewniane albo stalowe plus obudowanie ich płytami karton gips.Co będzie tańsze? Ewentualnie jaka inna opcja wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betty Blue 02.06.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Myślę, że samonośna drewniana konstrukcja będzie tańsza od obłożenia betonowego. Głównie z racji na montaż, który przy obłożeniu ciągnie się dłużej. Samonośne firma montuje u siebie i najczęściej przywozi schody w 2 czy 3 elementach, końcowy montaż na miejscu. Takie zabiegowe schody powinny być w mniej więcej w tej samej cenie ze spocznikiem jak i bez. Nie wiem jaki masz wystrój domu, ale w takie klatkach schodowych zawsze dobrze wyglądają schody policzkowe z balustradą wstęgową. Można zrezygnować z podstopnic, schody wówczas są lekkie, ażurowe. Schody stalowe ze szklaną balustradą też byłyby fajne. A może jeśli wystrój jest bardzo nowoczesny, to schody dywanowe bez policzków byłyby najtańszym i najładniejszym wyborem? Dołącz jakieś wizualki salonu, to może Ktoś ze zmysłem artystycznym coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts