Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podatek od nieruchomosci. Czy rzeczywiście sie należy?

matti1234567

Recommended Posts

Mam 1,26 hektara. Czyli według gminy jestem rolnikiem. Na tej działce buduje dom mieszkalny. Teraz obok domu chce postawić budynek gospodarczy. Budynek będzie służył do magazynowania i garażowania zwiazanego z działalnością rolna. Jakie pisma potrzebne i gdzie sie udać by budynek był zwolniony z podatku od nieruchomosci?

4 i 5 klasa użytków ornych. 661m2o są to grunty w trakcie zabudowy 600 m2 nieużytki a reszta grunty orne

Mam 1,26 hektara. Czyli według gminy jestem rolnikiem. Na tej działce buduje dom mieszkalny. Teraz obok domu chce postawić budynek gospodarczy. Budynek będzie służył do magazynowania i garażowania zwiazanego z działalnością rolna. Jakie pisma potrzebne i gdzie sie udać by budynek był zwolniony z podatku od nieruchomosci?

4 i 5 klasa użytków ornych. 661m2o są to grunty w trakcie zabudowy 600 m2 nieużytki a reszta grunty orne

Zapis w planie rzecz święta -> Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego. Czy tam twoja działka jest zapisana na cele rolne?

Budujesz dom mieszkalny czy siedlisko rolnicze?

Jeśli wybudowałeś budynek mieszkalny to czemu chcesz udawać rolnika? Chcesz zjeśc ciastko i mieć ciastko?

Czyli według gminy jestem rolnikiem. - to jest twoja interpretacja, czy UG ją podziela?

Płace podatek rolny. Działka jest na wsi. A w około sami rolnicy. Działkę otrzymałem od ojca który prowadzi gospodarstwo rolne. Waronkow na siedlisko nie mam gdyż musiał bym mieć średnia powiechrznie gospodarstwa rolnego w gminie.

Sądzę że nie jesteś rolnikiem. To że płacisz podatek rolny o niczym nie świadczy, więcej wolę nie komentować.