Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wymiary mieszkania

kawal

Recommended Posts

Cześć , nie wiem czy w tym dziale to moze sie znajdowac ale potrzbeuje dosc szybkiej odp . jesli da rade :) Jak obliczyc metraz tego mieszkania czy miejsca gdzie beda futryny (drzwi wejsciowe do pokoji) tez liczyc ? Deweloper wyliczył mi niby pół metra wiecej niz w początkowych obliczeniach a wydaje mi sie ze jest mniejszy metraz a nie wiekszy . (oczywiscie tej ścianki miedzy salonem a kuchnia nie ma bo kazałem zeby jej nie robili) 77528fd012eafb1b.jpg tu są moje wymiary robione po odbiorze przy posadzce

a tu wymiary jakie były przy podpisywaniu umowy jak ejszcze nie powstał blok. 23d52f6f62337b0d.jpg

Fajnie jakby ktos odpisał dzisiaj bo do jutra południa mam czas zeby dac znac deweloperowi jesli mam jakies uwagi. Pozdrawiam

Metrarz pierwotny 68,32m2 , a po oddaniu wpisany 68,72m2

Edytowane przez kawal

mozna powiększyć obraz naciskając ctr+ "+" . Tylko że ja jeszcze powierzchni nie obliczyłem , tylko wpisałem długości ścian , bo nie wiem jak to dokładnie obliczyć . Nie wiem czy deweloper nie wyssał sobie z palca dodatkowe 0,4m2 , jeżeli praktycznie wszystkie ścianki są krótsze to wychodziłoby , ze powinien być mniejszy metraż ? Czy źle rozumuję ? 1,5 tyś drogą nie chodzi ;p i pozniej comiesieczne opłaty .