Waldon 06.10.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Ja tylko z BK zrobiłem ściany zew. a wew. z silki i wszystko jest OK. Tez mam kilka dzialówek z silki. W ten sposób chcialem polepszyc sprawe bezwladnosci cieplnej budynku. Jak wyjdzie to sie przekonam jak zamieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 09.10.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 ytong: moje dwa grosze do tematu : policz koszty ,a zobaczysz ze tylko on wychodzi najtabiej :: ale w ostatecznym rozrachunku: sprawdz jaka przenikliwość ma ściana jednowarstwowa z ytonga 36,5 a ile przytm zyskujesz m.kw mieszkania, ocałej reszcie plusów pisali juz inni urzykownicy!! pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.10.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Janusz!!Twój argument o m2 jest dziwny.To właśnie przy grubej ,jednowarstwowej ścianie najwięcej tracisz powierzchni.Ściana nośna stoi w osi ławy.W przypadku ytonga 36,5 masz 18,25+18,25 a w przypadku np.silki 18cm masz 9+9 .Ocieplenie idzie na zewnątrz.Czyli 9,25cm na jednej osi zysku.W przypadku np.domu partreowego 10x10 daje to 1,85m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 11.10.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 ytong: moje dwa grosze do tematu : policz koszty ,a zobaczysz ze tylko on wychodzi najtabiej :: ale w ostatecznym rozrachunku: sprawdz jaka przenikliwość ma ściana jednowarstwowa z ytonga 36,5 a ile przytm zyskujesz m.kw mieszkania, ocałej reszcie plusów pisali juz inni urzykownicy!! pozdrawiam!! przedstaw konkretne liczby to mozemy podyskutowac bo narazie to 0 ( ZERO ) konkretow ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miśki2 11.10.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Janusz a wiesz co pisza o porotermie ? Przeczytałam dzisiaj artykuł pt."A mury runą", który mówi o braku jakiejkolwiek jakości i użyteczności porothermu ustryjackiego koncernu Wienerberger - jestem załamana. Mury mojego domu wykonane z reklamowanego i polecanego od kilku lat porothermu właśnie stanęły i okazuje się, że zwykły deszcz - nie wspomnę o mrozie - może zmienić w jednej chwili mój dom w kupkę czerwonego pyłu!!!! Nie miałam złudzeń, jeśli producent mówi o klasie 150 to towar jest klasy 100. Kupowaliśmy wszystkie materiały do budowy domu najwyższej jakości. Chcieliśmy w nim pomieszkać, a tu....? wydaje mi sie ze bezpieczniej z betonu komórkowego budowac co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 11.10.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 jestem w stanie w kazdej chwili rozmawiac o konkretach ,sam wszysko kalkulowałem ,wiec cos moge powiedzieć.Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach . Oczywiscie jak budujesz z Ytonga ,to wcale nie znaczy ze stosujesz ich nadproza!! to zawsze zwieksz ,koszty ,ale wystarczy troche sprytu i sam wykleisz takie nadproze i wyjdzie dużo taniej!Mysle że to juz tylko rozwazania dla tych co się zdecyduja budowac z Ytona. Chętnie sie podziele moimi doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.10.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Janusz całkowicie się zgadzam nie trzeba wcale kupować nadproży gotowych samemu można sobie zrobić takiej samej jakości i dużo tańsze. Sam tak robiłem. Pustak piłą na 3 części trochę kleju i w ciągu jednego dnia spokojnie wszystkie kształtki były gotowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts