Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka brama hormann czy wisniowski

Recommended Posts

witam,

Stoję właśnie przed wyborem bramy garazowej i mam dylemat która wybrać rozmiar 5x2.25 wiśniowski unipro napęd metro 6790zl i hormann RenoMatic Light 2018 z napędem supramatic 6000zl, może ktos pomoże i powie która warto wybrać, nie mogę znaleźć za bardzo opinii na temat napędu metro

witam,

Stoję właśnie przed wyborem bramy garazowej i mam dylemat która wybrać rozmiar 5x2.25 wiśniowski unipro napęd metro 6790zl i hormann RenoMatic Light 2018 z napędem supramatic 6000zl, może ktos pomoże i powie która warto wybrać, nie mogę znaleźć za bardzo opinii na temat napędu metro

napęd metro to nic innego jak napęd somfy model dexo pro

Mniejsze bramy własnie tyle kosztują.. - ok 4-5 tys przy dobrym wyposażeniu. Zauważ że część metalowa jest praktycznie ta sama. Troszę dłuższe dwie listwy i większe sprężyny niż w małej bramie..

Mniejsze bramy własnie tyle kosztują.. - ok 4-5 tys przy dobrym wyposażeniu. Zauważ że część metalowa jest praktycznie ta sama. Troszę dłuższe dwie listwy i większe sprężyny niż w małej bramie..

I w tej części metalowej, grubości blachy, sposobu uzyskania łuku są różnice między bramami i odkąd zetknąłem się z producentem będącym na rynku od ponad 20 lat nie sprzedaję żądnych rozreklamowanych bram. Aż żałuję że odkryłem go kilka lat temu a nie na samym początku sprzedaży bram

To znaczy że co ? że są tańsze i lepsze bramy niż owe tytułowe ? bo ja bramę chcę ... dobrą po prostu, autor postu też chce. Niestety jak zwykle rynek jest tak zagmatwany, że kupującemu po prostu nie chce się zagłębiać i rozszyfrowywać czym rożni się jedno od drugiego. Ehm tak działa rynek budowlany, zmęczyć klienta tak żeby kupił co popadnie ;)

Tak to są oferty już z montazem, chyba wezmę tego Hormanna z napędem supramatic 1000N bo dopłata do 800N tylko 120zl czyli będzie 6120zl, w zasadzie opinii na temat jednej i drugiej jest dużo dobrych więc wezmę tańsza, bo nie znalazłam info czy ten napęd metro jest jakiś znacząco lepszy

Antracyt smoothgrain

Nie wiem jaka jest różnica w cenie między napędem Metro a Intro, ale cena 6790 zł wydaje się atrakcyjna. Mam ofertę na taką samą bramę z Intro i cena jest niższa o nieco ponad 100 zł. Pytanie czy Twoja cena uwzględnia montaż?

Edytowane przez Arktur

• 10 months później...
Tak to są oferty już z montazem, chyba wezmę tego Hormanna z napędem supramatic 1000N bo dopłata do 800N tylko 120zl czyli będzie 6120zl, w zasadzie opinii na temat jednej i drugiej jest dużo dobrych więc wezmę tańsza, bo nie znalazłam info czy ten napęd metro jest jakiś znacząco lepszy

Witam,

Gdzie zamawailes brame jestem z oklic w-wa tez szukam bramy u mnie 5500x2300

Słuchajcie, bramy można zamówić wszędzie... byleby z dobrym montażem. Ja bym zaczął od firmy z której macie okna. Zawsze to okazja by ludzie odwiedzili jeszcze raz Waszą budowę (mogą przy okazji zerknąć na okna jeśli macie wątpliwości).