konradkrk23 29.05.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Witam,czy na takiej działce można wybudować domki pod wynajem dal turystow ? Dodam, ze na sąsiednich działkach są domki ale tam plan zagospodarowania jest inny a mianowicie Usługi hotelarskie i mieszkaniowe, Działka w planie zagospodarowania ma wpisane: Ustalenia dla terenów usług turystycznych i sportowych.1) Funkcja obszaru a) funkcja podstawowa: - teren usług turystycznych i sportu z zielenią towarzyszącą, wskazana lokalizacja usług rekreacyjno – sportowych oraz usług gastronomii i handlu, b) funkcja dopuszczalna: - ustala się możliwość wykorzystania poddasza na mieszkanie właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.05.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Ja miałem wiele pytań do planu. Zadzwoniłem do Wydziału Planowania Przestrzennego Urzędu Miasta Krakowa: - Czy Państwo interpretujecie zapisy w planach?- Nie. My nie interpretujemy. My tylko uchwalamy plany.- Ale Państwo uchwalacie te plany. Czyli Pani mi nie powie jak mam rozumieć niektóre zapisy?- Niestety. Nie. Interpretuje Wydział Architektury.Wydział Architektury też nie wiedział jak zinterpretować. Ale po lekkich przepychankach przyjął interpretację mojego architekta.To jest śliska sprawa. Jeśli zapis w MPZP jest niejednoznaczny to interpretacja zależy od widzimisię urzędnika w Wydziale Architektury (gdzie będzie procedowane PnB).Jak chcesz robić domki letniskowe szedłbym w zaparte, że to jest "działaność dla turystów". Najwyżej ci urząd odrzuci projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 30.05.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Witam, czy na takiej działce można wybudować domki pod wynajem dal turystow ? Dodam, ze na sąsiednich działkach są domki ale tam plan zagospodarowania jest inny a mianowicie Usługi hotelarskie i mieszkaniowe, Działka w planie zagospodarowania ma wpisane: Ustalenia dla terenów usług turystycznych i sportowych. 1) Funkcja obszaru a) funkcja podstawowa: - teren usług turystycznych i sportu z zielenią towarzyszącą, wskazana lokalizacja usług rekreacyjno – sportowych oraz usług gastronomii i handlu, b) funkcja dopuszczalna: - ustala się możliwość wykorzystania poddasza na mieszkanie właściciela. zamiar inwestycyjny jest zbieżny z funkcją terenu " teren usług turystycznych ... ". W czym tu jest problem ? ale jak pisze Lew2 - zawsze warto skierować pisemko do Urzędu i mieć pisemną odp. ( w przypadku wątpliwości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts