Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom bez odbioru - od prawie 30 lat, jak "naprostować"?

Recommended Posts

Czyli co? Wydano decyzję na pracę bez numeru KERG? Nie ma decyzji: 1. w UG/UR zatwierdzającym podział - wystawiającym decyzję, ze zwrotkami ZPO lub podpisami: zapoznałem się, nie wnosze odwołania; 2. w dziale EGiB razem z wykazem zmian; 3. w KW w zbiorze dokumentów itd? Na mapie jest podział, w dziale prowadzącym Ew.Gr. i Bud. musi byc wykaz zmian gruntowych i decyzja zatwierdzająca podział z powołaniem na numer KERG pod którym jest zarejestrowany operat. Coś nie wiesz lub grubo to wygląda.

Nie ma kwitów (mapa z projektem, decyzja, wykaz zmian) to moim zdaniem nie ma podziału. Przy ruszeniu granic=podział zmienia się numer działki - numer jest łamany przez /1, /2, /3 itd. Jak jest w KW twojej i teścia? Byliście u notariusza i coś ci "przepisano" - był spisany akt notarialny? Jeśli na podstawie nielegalnego podziału sprządzono wypis i wyrys (opis i mapa), to raczej fałszerstwo dokumentów na całego. Ślad powinien być przy akcie notarialnym i decyzja w KW (zbiór dokumentów w papierowej KW). Tam też nie ma? Przedawnienie 10 lat rozpoczyna się w chwili ujawnienia następstw fałszerstwa czyli chyba od teraz, a to oznacza że jeszcze daleko do przedawnienia. Adwokat jest niezbędny.

W K.W. jest mapa która nie jest zarejestrowana w S.P. bo właśnie sprawdzałem i jest też decyzja która zgineła z U.G. z tego co się do tej pory zorientowałem nie przypadkowo !

Ogólnie totalne bagno nic się nie zgadza

Właśnie czekam na spotkanie z radcą prawnym zobaczę co z tego wyniknie

Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem

Czyli teściu "opanował" geodezję(S.P.) i urząd gminy, ale sądowi wieczystoksięgowemu nie dał rady. Akt notarialny zawarto, pytanie czy nastąpiły nieodwracalne skutki prawne? Są jeszcze sądy w Polsce. Po to jest trójpodział władzy i niezależność sądu! Zobaczyłeś w praktyce jak to działa. O to jest ta cała awantura z hasłem: K-o-n-s-t-y-t-u-c-j-a .