Bertha 20.02.2022 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Czyli co? Wydano decyzję na pracę bez numeru KERG? Nie ma decyzji: 1. w UG/UR zatwierdzającym podział - wystawiającym decyzję, ze zwrotkami ZPO lub podpisami: zapoznałem się, nie wnosze odwołania; 2. w dziale EGiB razem z wykazem zmian; 3. w KW w zbiorze dokumentów itd? Na mapie jest podział, w dziale prowadzącym Ew.Gr. i Bud. musi byc wykaz zmian gruntowych i decyzja zatwierdzająca podział z powołaniem na numer KERG pod którym jest zarejestrowany operat. Coś nie wiesz lub grubo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo2904 21.02.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Dokładnie tak w starostwie powiatowym nie ma zarejestrowanej mapy z podziału a na mapie pieczątka jest W U.G. też niema śladu o decyzji i żadnej dokumentacji nie było też operatu Jednym słowem nigdzie nie ma śladu ze taki podział był zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2022 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Nie ma kwitów (mapa z projektem, decyzja, wykaz zmian) to moim zdaniem nie ma podziału. Przy ruszeniu granic=podział zmienia się numer działki - numer jest łamany przez /1, /2, /3 itd. Jak jest w KW twojej i teścia? Byliście u notariusza i coś ci "przepisano" - był spisany akt notarialny? Jeśli na podstawie nielegalnego podziału sprządzono wypis i wyrys (opis i mapa), to raczej fałszerstwo dokumentów na całego. Ślad powinien być przy akcie notarialnym i decyzja w KW (zbiór dokumentów w papierowej KW). Tam też nie ma? Przedawnienie 10 lat rozpoczyna się w chwili ujawnienia następstw fałszerstwa czyli chyba od teraz, a to oznacza że jeszcze daleko do przedawnienia. Adwokat jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo2904 21.02.2022 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 W K.W. jest mapa która nie jest zarejestrowana w S.P. bo właśnie sprawdzałem i jest też decyzja która zgineła z U.G. z tego co się do tej pory zorientowałem nie przypadkowo !Ogólnie totalne bagno nic się nie zgadza Właśnie czekam na spotkanie z radcą prawnym zobaczę co z tego wyniknie Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2022 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Czyli teściu "opanował" geodezję(S.P.) i urząd gminy, ale sądowi wieczystoksięgowemu nie dał rady. Akt notarialny zawarto, pytanie czy nastąpiły nieodwracalne skutki prawne? Są jeszcze sądy w Polsce. Po to jest trójpodział władzy i niezależność sądu! Zobaczyłeś w praktyce jak to działa. O to jest ta cała awantura z hasłem: K-o-n-s-t-y-t-u-c-j-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts