natka24 29.05.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Mam na oku działkę. Jest mpzp. Działka składa się w części z terenów zadrzewionych i zakrzewionych na nieużytkach rolnych i w czesci z lasu. W mpzp przewiduje się możliwość zabudowy na terenach leśnych przy zachowaniu pewnych warunków. Czy to wystarczy do budowy domu? A co z częścią nieuzytkow rolnych? Jaka jest procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.05.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 O szczegółowe warunki zabudowy zapytaj w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 29.05.2018 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 A mogę zapytać jak nie jestem właścicielem? Generalnie jak jest mpzp to nie ma WZ. Czy można podjechać do wydziału architektury i zapytać jak to ugryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 30.05.2018 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Powiedzą jak nie jesteś właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 30.05.2018 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 (edytowane) Mam na oku działkę. Jest mpzp. Działka składa się w części z terenów zadrzewionych i zakrzewionych na nieużytkach rolnych i w czesci z lasu. W mpzp przewiduje się możliwość zabudowy na terenach leśnych przy zachowaniu pewnych warunków. Czy to wystarczy do budowy domu? A co z częścią nieuzytkow rolnych? Jaka jest procedura? To proste. Jedź do urzędu gminy, podaj nr działki i poproś o informacje z planu. Jako "nie właściciel" możesz pytać o różne rzeczy związane z planem dotyczącym konkretnej działki którą jesteś zainteresowana. Edytowane 30 Maja 2018 przez Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 30.05.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Nie trzeba jechać wystarczy telefon przynajmniej bu mnie wystarczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 30.05.2018 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 U mnie nie chcieli podawać żadnych informacji przez telefon i dlatego trzeba było pofatygować się osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 30.05.2018 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Widać co gmina to obyczaj u mnie mnie odsyłał do planów z dnia itp itd ogólnie też mówili o działce co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 30.05.2018 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Dziękuję za pomoc. Pofatyguję się do urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 30.05.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 a myślałem, że się juz poddałaś całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Pamiętaj że zakrzaczony nieużytek rolny, to nie jest to samo co nieużytek N według Ewidencji Gruntów. Zarzucenie uprawiania roli R, nie czyni z niej nieużytku N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 30.05.2018 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Martingg, zwątpienie miota mną na prawo i lewo ale obrany kierunek jest. Bertha, nie mam przed oczami dokładnego zapisu ale na pewno jest w nim RVI na końcu czyli czekało by mnie odrolnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Jeśli masz użytek RVI, to żadne płatne "odrolnienie" cię nie obchodzi = nie dotyczy. Budujesz się zgodnie z zapisami MPZP, po wytyczeniu budynku (przyjęciu operatu z wytyczenia budynku) pojawi się użytek Bp (obszar według planu zagospodarowania działki w projekcie ), po inwentaryzacji budynku (przyjęciu operatu, w nim Twój wniosek o ujawnienie zmian w EGiB) użytek bedzie zmieniony na B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 30.05.2018 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Sprawa jest bardziej skomplikowana. 8m szeroki pasek działki to Lzr-RVIWiększość dzialki to LsV. Rozumiem, że RVI jest ok. Natomiast las już chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Ten pasek to zakrzaczenie na roli.Dokładnie obadaj temat zapisu: "mpzp przewiduje się możliwość zabudowy na terenach leśnych przy zachowaniu pewnych warunków."Może ten MPZP jest w internecie na stronach BIP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 30.05.2018 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Bertha, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 30.05.2018 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Jutro dołączę zapis mpzp. Z telefonu słabo idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts