Robinson74 01.06.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 A czy jest Ytong, który ma wytrzymałość 4 i gęstość ok. 500. Jeśli tak, to jaką ma lambdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termeko.eu 02.06.2018 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 BK to nie płytki nie przesadzajcie co nieco juz wiem o budowie od majstra z 30 letnim stażem i czy bk ma delikatne odchyłki nie ma wielkiego znaczenia gora/doł idzie na kleju przewarznie 4-5 mm tyle daja ekipy a jak na ytonga dasz na 3 mm to koszt kleju jest troszkę mniejszy ,raczej nie zauważalny przy tonie kleju potrzebnego na budowę.Bardziej ważne sa odchyłki boczne bo ścianaę murarzowi ciężko będzie wyrównać, ściana od środka morze być ok a z zewnątrz 1mm różnicy zresztą 1 mm to nic, na sciane idzie styropian i niema co sobie tym głowy zawracać ,bloczki na paletach są różne mogą sie trafić 2-3 palety gorsze z 35 potrzebnych na budowę tego sie nie przewidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 10.09.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 A czy orientuje się ktoś czy we wszystkich zakładach H+H bloczki są podobne jakościowo? Gdzieś słyszałem że najlepsze robi się w Gorzkowicach a najgorsze w Będzinie. Nie wiem czy to prawda. I jak sprawdzić skąd ma się bloczki? U mnie na palecie na folii napisane jest zakład Gorzkowice ale na fakturze że Będzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts