ezg2014 31.05.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Szukam drzewa zimozielonego. W związku z tym w grę wchodzą tylko iglaste. Ale te iglaste , które widziałem są w kształcie stożka. A ja chciałbym coś bardziej kulistego lub walcowatego. Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 31.05.2018 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) Cis , można go formować w co się chce , ale potrzeba czasu . W poprzednim ogrodzie miałem takie . . ale można inaczej https://www.google.pl/search?q=cis+formowanie&client=opera&hs=BFY&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLyuq69rDbAhUIfFAKHaiqB_cQ_AUICigB&biw=1396&bih=661 Edytowane 1 Czerwca 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Szukam drzewa zimozielonego. W związku z tym w grę wchodzą tylko iglaste. Ale te iglaste , które widziałem są w kształcie stożka. A ja chciałbym coś bardziej kulistego lub walcowatego. Jest coś takiego? Sosna. Kuliste odmiany żywotników i cyprysików. Jakie to ma być duże? Czy bierze pod uwagę formowanie (cięcie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 01.06.2018 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Ok. 2m -3m. Wolałbym bez cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) to cyprysik Lawsona Globosa będzie miał po 30-40 latach kształt kuli 2 m wysokiej. Po ok. 10 latach:Szeroki kopiec ok. 2 m to Jałowiec "Kuriwao Gold".ok. 2 m i rozłożysty pokrój będzie miał jałowiec Mint Julep i Blue Alps Sosna pospolita "Watereri" - nieregularny, krzaczasty pokrój, po 15 latach powinien mieć ok. 2m. Docelowo 4-5 m Nieco wolniej rośnie sosna gęstokwiatowa 'Umbraculifera' Sosen będzie chyba najwięcej do wyboru. Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts