Nurek_ 02.06.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Witam Mam pytanie odnośnie odpowietrzenia kanalizacji. W budynku piętrowym nie ma problemu , robi się przy każdym pionie. A jak w parterowym, gdzie pionów nie ma? Czy powinno być odpowietrzenie na końcu każdej z odnóg? Czy może taką funkcję pełnić zawór napowietrzający? Jeśli już zdecyduję się na odpowietrzenie, to jakiej średnicy musi być rura? Spotykałem się z wersjami, że co najmniej takiej jak rura od kanalizy, gdzie indziej że może być o stopień mniejsza (czyli do 110-tki wystarczy odpowietrzenie 50-tką) Układ kanalizacji u mnie wygląda następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.06.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Powyzej każdego WC wyprowadzasz 110 nad dach. Nie ma tego w projekcie instalacji w-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 03.06.2018 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Tyle to wiem, pytanie czy rzeczywiście przy każdym WC konieczne jest odpowietrzenie i czy rurę 110 można zastąpić mniejszą, ewentualnie zaworem napowietrzającym. Ze 110 będzie problem ze schowaniem w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts