kryspin12 04.06.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Witam, jestem zmuszony wymienić hydroizolację na balkonie, ponieważ przez starą cieknie przy ścianie. Balkon nie jest izolowany a jest na pomieszczeniach ogrzewanych i moje pytanie brzmi, czy 3 cm styroduru (niestety więcej się nie zmieści) coś dadzą, czy takiej warstwy nie warto dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.06.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 To jest raczej taras nadziemny, a nie balkon. Może naszkicuj warstwy jakie masz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryspin12 04.06.2018 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 W zasadzie teraz to jest płyta stropowa ze spadem na tym papa i płytki. Teraz chcę zerwać płytki, ponieważ też miejscami odchodzą i zedrzeć starą papę i zostanie trochę miejsca właśnie na 3 cm ocieplenia tylko czy taka cienka warstwa coś zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.06.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Na pewno coś da, zawsze to lepsze niż nic. A jak zamierzasz rozwiązać hydroizolację po usunięciu papy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryspin12 04.06.2018 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Myślałem nad jakimś szlamem uszczelniającym tylko, szukam czegoś w przestępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.06.2018 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Mam podobny problem. Taras oddzielony od budynku szczeliną dylatacyjną 3cm. Chcę odizolować taras przed wodą i zlikwidować mostek termiczny. Co do izolacji termicznej, to postanowiłem wstrzyknąć piankę. Problem jest z hydroizolacją - trudno to pomalować Dysperbitem, a nie chcę wkładać papy z uwagi na degradację termoizolacji. Najgorszy jest próg. Tam chyba wstawię poszerzenie progowe z alu lub PCV i pod spód XPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts