Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fugalite Invisible

Kaizen

Recommended Posts

Ktoś ma? Jak wygląda w praktyce? Interesuje mnie wygląd zafugowanego tym gresu drewnopodobnego i Arkesji, a w necie głównie opiewają zalety do fugowania mozaiki szklanej.

Czy faktycznie to tak wygląda jak na filmie reklamowym na YT?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414332

Jak ktoś ma, to wielka prośba o wrzucenie fotek (nie koniecznie z płytkami drewnopodobnymi).

FugaliteInvisible.jpg

Można to stosować na OP? Wiem, że epoksydowych nie można, bo mają zdaje się inną rozszerzalność cieplną i mogą popękać.

W tej karcie produktu (o ile jest tylko ten producent? nie sprawdzałem) nie piszą o tym ani słowa. http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/Fugalite%20Eco%20Invisibile_(pl).pdf

Można to stosować na OP?

Producent twierdzi, że

Przeznaczenie

[...]

Podłogi i ściany wewnętrzne w budownictwie mieszkaniowym, handlowym, przemysłowym i architekturze miejskiej, poddawane ciągłemu lub czasowemu kontaktowi z substancjami chemicznymi, w pomieszczeniach o dużym ruchu, basenach, zbiornikach i fontannach z wodą termalną, podłogach ogrzewanych, także w strefach narażonych na skoki temperatury i zamrażanie..

Zastanawiam się nawet, czy nie dać na tarasie, chociaż wszędzie twierdzą, że epoksydowych nie wolno. Ale każdy wykonawca twierdził, że daje mi gwarancję, że płytki w końcu na tarasie odpadną. Z jednym wyjątkiem - i ten o dziwo twierdził, że musi być fuga epoksydowa, żeby nie wpuścić wody pod płytki (oprócz wykonania hydroizolacji i innych drobiazgów). Niestety, z końca Polski i odmówił mi, że mu się nie opłaci do mnie przyjechać (polecany przez tynkarza, który też jest z tego samego końca, ale robi w okolicach Warszawy).

Inne wątki czytałem. Tylko fotek mało a tej Invisible jeszcze mniej (a w necie głównie szklanej mozaiki).