buba48 01.10.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Co lepsze, co gorsze ? Sąsiedztwo, czy bezsąsiedztwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 01.10.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Lepsze DOBRE sąsiedztwo Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 01.10.2004 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Zwłaszcza płci odmiennej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 buba w dzisiejszych czasach to nigdy nic nie wiadomo. Co do tej płci (oczywiście ). Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 01.10.2004 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Kroyena ! Mam na myśli tylko zdrowe układy ! Zgodnie z porzedkadłem: "...nie da Ci żona, nie da Ci matka, tego co może dać Ci sąsiadka..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.10.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Fajnodupciosąsiedztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Sąsiedzi, ale tacy, jakby ich wcale nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 06.10.2004 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Pattaya ! Głodnemu chleb na myśli ! Nie o to mi chodziło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.10.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 No trzeba przyznać, ze rację ma Mobby - tylko DOBRE SĄSIEDZTWO. Bo bezsąsiedztwo zawsze sie może skończyć i nie wiadomo kto się wybuduje obok. Dlatego lepiej mieć już sąsiadów. A w ogóle to najlepiej być z nimi tylko na "dzień dobry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 11.10.2004 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Najgorszy jest sąsiad anonimowy. Obok mnie ktoś kupił działkę (nie wiem z jakim zamiarem). Już drgi rok upływa i nic się tam nie robi. Najgorsze, że działka zarasta mocno chwastami, które wysiewają się na mój ogród ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 11.10.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Lepiej z sąsiadem. Człowiek z natury jest istotą stadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.10.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Wydaje mi się Funiu,że miałaś jakieś złe doświadczenia.W tej chwili obok mojego placu budowy mieszkają dwie rodziny.Nasze działki są położone przy ślepej,prywatnej drodze.Moi sąsiedzi zawsze reagują na obcych przynajmniej pytaniem"czy mogę w czymś pomóc?".Zero obojętności ,co się dookoła dzieje.Efekt?Od początku budowy nic nie zginęło,nic nie zostało zniszczone,śmieci nie rozwleczone po okolicy.Budowlańcy nawet nie chowają niektórych narzędzi.Mówią,że (odpukać) w takiej spokojnej okolicy jeszcze nie budowali.Faktem jest ,że kontrolę ułatwia dobre położenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.10.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 No trzeba przyznać, ze rację ma Mobby - tylko DOBRE SĄSIEDZTWO. Bo bezsąsiedztwo zawsze sie może skończyć i nie wiadomo kto się wybuduje obok. Dlatego lepiej mieć już sąsiadów. A w ogóle to najlepiej być z nimi tylko na "dzień dobry". Popieram "dzień dobry" do tego miły usmiech i wystarczy. Najgorsi są tacy co to sie sprowadza i zaraz chcą wszystkich "poprawiać" po swojemu. Albo tacy co to "z dziada pradziada zasiedziali" a jak ktos nowy sie sprowadzi to mu zaraz prawie "do garów" nos wpychają. To że ktos mieszka za płotem to wcale nie oznacza że musimy sie z nim zaraz "bratać" Jeśli mamy ochotę i jest gość OK to co innego. Ale tylko z tego powodu że jest sąsiadem ??? - bez przesady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 12.10.2004 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Na początek z ostrożności wystarcza "dzień dobry" i uśmiech. Z czasem zobaczymy jaki charakter ma sąsiad i czy warto się bratać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.10.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Najgorszy jest sąsiad anonimowy. Obok mnie ktoś kupił działkę (nie wiem z jakim zamiarem). Już drgi rok upływa i nic się tam nie robi. Najgorsze, że działka zarasta mocno chwastami, które wysiewają się na mój ogród ! No proszę, co to za świnia ! Jak on śmie nic nie robić na swojej działce i to przez aż prawie DWA LATA ! Najgorszy, bo zaraz po kupnie powinien był pobiec prosto od notariusza na pocztę i poinformować cię o tym, z jakim zamiarem kupił działkę... Najgorszy z najgorszych, bo jak on śmie rozsiewać chwasty na twój ogródek ! Pewnie ten #### złamany przychodzi nocą i w tajemnicy nasionka perzu podrzuca... LUUUDZIE !... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 13.10.2004 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Tomek_J skąd u Ciebie tyle jadu ? Czy aby nie identyfikujesz się z tym anonimowym sąsiadem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.10.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Buba48 Sądzę że u Tomka_J to wcale nie jest jad. Raczej Tomek_J nie lubi obłudy. Chyba zresztą podobnia jak ja. Zgadzam sie z nim i uważam że twoje stwierdzenie ...Już drgi rok upływa i nic się tam nie robi. Najgorsze, że działka zarasta mocno chwastami, które wysiewają się na mój ogród ! jest to zwyczajne wsadzanie nosa w cudze sprawy bo sasiad nie ma obowiązku utrzymywać ogrodu w takim stanie jak sie tobie podoba. Może mieć łakę czyli to co ty nazywasz chwastami. Równie dobrze możesz mieć pretensję do sasiada że ma samochód w kolorze który ci sie nie podoba. Apeluje o wiecej szacunku i tolerancji dla innych. Pozdrawiam P.S. Buba tylko nie obrażaj sie czasem za te moje ostre słowa ale taki już kurde jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 13.10.2004 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Daleki jestem od obrażania! Moje intencje są zupełnie inne. Jest mi wszytko jedno kto, co, jak, za ile i kiedy... Prawda jest taka, że aby utrzymać porządek na swojej działce muszę kosić i pryskać chemią chwasty u anonimowego sąsiada. A to wszystko kosztuje (pieniądze, mój czas itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.10.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Daleki jestem od obrażania! Moje intencje są zupełnie inne. Jest mi wszytko jedno kto, co, jak, za ile i kiedy... Prawda jest taka, że aby utrzymać porządek na swojej działce muszę kosić i pryskać chemią chwasty u anonimowego sąsiada. A to wszystko kosztuje (pieniądze, mój czas itp.). Dla mnie to co robisz czyli wchodzenie na cudze i pryskanie po jego ziemi herbicydami to kryminał. No chyba że ci na to pozwolił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 13.10.2004 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Nasze prawo jest ułomne! Z dwojda złego niech mnie poda do sądu! Bo inaczej to ja bym musiał pozwać sąsiada! Ale spoko mam Jego milczące przyzwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts