Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia porównanie systemów

Recommended Posts

Ma ktoś doświadczenie z systemami poniżej i może sie wypowiedzieć co najlepiej wsadzić na róg kuchni?

https://peka.pl/do/cat/revo/Revo

https://peka.pl/do/cat/le_mans/Le-Mans?order=name_sort,asc

https://peka.pl/do/item/05.0666.KPL_S

zwykła półki, żaden z tych linków, ale jeśli już ktoś się uprze to ten z 3 linku, ale ponad 2tysiace za trochę blachy i prętów? :o

zwykła półki, żaden z tych linków, ale jeśli już ktoś się uprze to ten z 3 linku, ale ponad 2tysiace za trochę blachy i prętów? :o

Dokładnie. To miejsce na wpakowanie 100% pojemności gratów używanych raz czy dwa razy do roku (albo i "może kiedyś'). Używanie 40% tej powierzchni wywalając czapkę pieniędzy na coś, co jest regularnie używane nie jest i tak wygodne.

Jaki by system wybrać, narożnik nie będzie wykorzystany optymalnie. Takie szafki zajmują sporo miejsca a żeby coś wyciągnąć/schować to niezła gimnastyka. Sam montaż systemu zabiera sporo przestrzeni.

U mnie w projektowanym domu w kuchni prawdopodobnie będzie jeden narożnik, ale z dostępem od strony jadalni - dobre miejsce na schowanie m.in. dodatkowych zastaw dla okolicznościowych gości.

Ale rozumiem, że nie zawsze ma się taką możliwość, w takiej sytuacji ja bym wybrał najtańsze rozwiązanie. Z proponowanych pierwszy link - wydaje się, że o wiele lepiej wykorzystuje przestrzeń niż to z drugiego linku a jest tańsze.

Mam LeMans, w relatywnie dużej (tzn. jest tyle powierzchni i spiżarnia, że nie trzeba walczyć o każdą półkę) kuchni - wyrzucona kasa w błoto. I tak jest to niewygodne, i tak ogranicza istotnie efektywną pojemność narożnika. Lepiej na tym nie ustawiać rzeczy, które się przewracają.

Do małej kuchni, gdzie narożnik musi być wykorzystany - OK. Jeśli masz wystarczająco miejsca, to zrób front na zawiasach, półki i zapakuj tam, tak jak koledzy napisali, rzeczy używane raz na pół roku. Za oszczędzone dwa tysiaki pojedź na urlop albo dołóż tysiąc i zamontuj klimę w salonie - znacznie lepsze wykorzystanie tej kwoty :)

P.S. Podobno są tańsze odpowiedniki tego LeMansa z Peki od innych producentów, choć ten "oryginalny" jest podobno zdecydowanie najlepszej jakości. Jak na rzecz używaną rzadko - chyba lepiej wziąć podróbkę.

Mnie się podoba ten trzeci zestaw, jest bardzo pomysłowy. Dzięki takiej konstrukcji można łatwiej wyjmować wszystko z szafki. Myślę że, nie tylko mi się to spodobało.

moi rodzice maja lemans i Magic-Corner Comfort ARENA Classic Silver 900/450/ prawy nie wiem czy tej firmy ale tak to wygląda i funkcjonalnie wygrywa 3 zdecydowanie.

tylko gdyby nie ta cena :( no i pytanie na ile czasu wystarczy?