jasiux 07.06.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Cześć, instaluję kominek w istniejącym juz domu i robię dolot powietrza Pytanie brzmi, czy takie ocieplenie jest ok? Zrobiłem spadek w kierunku czerpni na wypadek jakiegoś zalania czy cos. To zaskutkowało, ze na ostatnim odcinku - ok 1m mam tylko 4-4,5cm na wylewkę + ocieplenie. Wahałem sie między matą a korkiem ale kupiłem matę http://www.aluthermo.com.pl/produkty/aluthermo-quattro Pytanie czy mata > korek? I czy to nie bedzie przemrażać posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.06.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Marność nad marnościami.Pod każdym względem. Za cienko wylewki, za cienko izolacji, za cienka rura.Aluminium nie jest izolatorem - wręcz przeciwnie. Przecież z tego robione są radiatory do chłodzenia. Powierzchnia metalizowana odbija promieniowanie cieplne, ale w ośrodku, w którym ono się rozchodzi. A w betonie się nie rozchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiux 07.06.2018 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) No to co tam wsadzić?Korek będzie lepszy? Czy może kuć głębiej i wsadzic kanał w chudziaka? Innej opcji nie ma w tym momencie. Na moc pieca, 60x120mm wystarczy dolotu powietrza w zupełności. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez jasiux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts