Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

folia na chudziak przed czy po

robos2234

Recommended Posts

No, to rozumiem.

Potem to podziurawisz kotwiąc rurki do chudziaka?!

Adam M.

Heh a jaka różnica w którym momencie te dziury powstaną? Jak potem położy papę między tymi wszystkimi kotwami? Moim zdaniem (i ja tak będę robił) bezwzględnie najpierw papa potem instalacje, w miejscach kotw można potem pouszczelniać .

Poślizgowa do czego? Ja z kolei wyczytałem, że na stare papy się dawało folie bo mogły jakoś niekorzystnie ze styropianem reagować.

Dla styropianu, jak papa jest bez "membrany czy to ldpe czy to pp na górze albo zostanie ona zniszczona podczas układania to styropian może się przykelić do papy , gorzej jest z masami bitumicznymi, styropian może się do nich przykleic, poza tym ,folia hdpe chroni hydroziolacje przed uszkodzeniami mechanicznymi ,

takie sa przynajmniej teoretyczne założenia folii hdpe pod styropianem nad hydroizolacją

Jak po folii zaczną Ci łazić, jeszcze na to pójdzie jakiś gruz z kucia, to z folii zrobi się nic. I przed niczym nie zabezpieczy. Więc kładź ją tuż przed styropianem, jak nikt po niej już nie będzie chodził (poza układającym styropian oczywiście) i najlepiej etapami, tuż przed styropianem.

A tak naprawdę folia na papę jest dla dmuchających na zimne. Dzisiejsze papy są bez rozpuszczalników i nie zniszczą styropianu. A to jedyny ich cel w tym miejscu.

Folia paroizolacyjna w składach budowlanych jest bardzo cienka i licha, produkowana pewnie z odpadów plastiku. Zmierz suwmiarką.

Ja zastosowałem folię do oczek wodnych, kupiłem w sklepie ogrodniczym. Spróbuj rozerwać rękami.

Świetnie się ją skleja między sobą, jak i z papą ściany fundamentowej butylem w taśmie.

Pozdrawiam

Cezary

Robiono badania pod kątem ilości zmiennych a możliwościami mózgu , wyszło że jak człowiek nie ma wyboru to wybór jest prosty, jak pojawiają się kolejne możliwości to człoiwiek nie wie co wybrać , co skutkuje pisaniem pytań na forach :).

Wszystko trzeba możliwie upraszczać, bierze się kartkę i pisze w punktach co i jak kolejno idzie i koniec wnikania.

Jak nie położysz folii na pape to nic się nie stanie, jak położysz folię na papę to też nic się nie stanie...to po co pytanie?