khaos 11.06.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Witam,mam dwa szybkie pytania, chce zrobić fundament pod bramę przesuwną ponieważ ekipa w tym tygodniu będzie kładła mi kostkę na podjeździe. Nie wiem jakiej wielkości zrobić ten fundament, szerokość wjazdu to 4,3m. Czy fundament długości 2m i szerokości 40cm wystarczy? nie wiem jeszcze jaka będzie brama bo będę ją chciał zamówić dopiero w przyszłym roku. Mam zamiar wypuścić w tym fundamencie rurę osłonową wraz z przewodami. Czy do wylanego fundamentu bez wypuszczonych szpilek pod wózki i słupek da się tą bramę później zamontować, czy muszę mieć to wszystko już zalane w betonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 11.06.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Szpilki zwykle montuja, wiercą do wyschniętej stopy. Gorzej ze słupkiem, albo zalewasz go razem ze stopą (o ile go masz) albo zalewasz rure kanalizacyjną w miejscu gdzie ma być słupek. Potem do wpuscisz i zalejesz.Wymiary stopy to długosc przeciwwagi + 50cm (zwykle wystarcza 2-2.2m) i szerokosc min 45cm (w miejscu gdzie bedzie siłownik), dalej może być 35cm jak chcesz przyoszczedzić. Głebokosc min 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaos 11.06.2018 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Szpilki zwykle montuja, wiercą do wyschniętej stopy. Gorzej ze słupkiem, albo zalewasz go razem ze stopą (o ile go masz) albo zalewasz rure kanalizacyjną w miejscu gdzie ma być słupek. Potem do wpuscisz i zalejesz. Wymiary stopy to długosc przeciwwagi + 50cm (zwykle wystarcza 2-2.2m) i szerokosc min 45cm (w miejscu gdzie bedzie siłownik), dalej może być 35cm jak chcesz przyoszczedzić. Głebokosc min 1m. Dzięki wielkie za pomoc. Jakbyś jeszcze napisał w którym mniej więcej miejscu ma znajdować się ten słupek i jaką rurę użyć tzn jakie fi będzie wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.06.2018 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Pytaj producenta/sprzedawcę bramy. Rób wg ich instrukcji, żeby nie mieli pretekstu o odrzucenia reklamacji w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaos 11.06.2018 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Pytaj producenta/sprzedawcę bramy. Rób wg ich instrukcji, żeby nie mieli pretekstu o odrzucenia reklamacji w razie czego. Problem w tym że fundament muszę zrobić w tym tygodniu a brama będzie na drugi rok. Nie wiem jakiego producenta ani jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.06.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Problem w tym że fundament muszę zrobić w tym tygodniu a brama będzie na drugi rok. Nie wiem jakiego producenta ani jaka. To wybierz najbardziej prawdopodobnego i pod niego zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.06.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 https://www.google.com/search?q=fundament+pod+bram%C4%99+przesuwn%C4%85+wymiary&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwihrNfYpMzbAhXCaVAKHQ8YDrAQsAQIJw&biw=1280&bih=859#imgrc=3qTi5VMW6z6FaM: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 21.06.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Wiele osób chwali sobie rozwiązanie brama dostarczana wraz z siłownikiem, więc jeśli planujesz dopiero za jakiś czas przeprowadzić taki montaż, to możesz faktycznie wstępnie sobie wybrać już coś teraz z takiego zestawu. Ja akurat montowałem oba produkty osobno, automatykę mam od BFT. Natomiast wiele ludzi wybiera teraz faktycznie kompletną bramę z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts