Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szum wody sąsiada

buba9011

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Po zakupie mieszkania odkryłem niestety mały zonk.

Podczas gdy sąsiad odkręca kran (prawdopodobnie przy wannie) niesie się ogromny szum wody. Miał może ktoś podobnie??

Blok z 1998r, ściany nośne 15cm żelbetu (ta ściana oddziela nasze łazienki), niestety łazienka po środku mieszkania i szum niesie się na pokoje. U mnie w łazience jakby też słychać było mały szum bardziej z rur podczas okręcania wody przy umywalce oraz wannie (obie dość dobre baterie, jedna na wajchę a druga na kurek). Podobno nikt inny w bloku nie ma takich problemów, mieszkam na ostatnim 3 piętrze.

Byłem dziś pogadać z sąsiadami. Tak jak podejrzewałem, mają prysznic ale nie na ścianie sąsiadującej ze mna a na ścianie bocznej. Podobno nie robili remontu od 20lat ale to chyba ściema bo ich łazienka wygładała za dobrze jak na 20lat. Twierdzą, że kiedyś mieli problem ze zbyt małym ciśnieniem ciepłej wody. Może tu leży problem? Najlepsze jest to że oni mnie prawie w ogóle nie słyszą.

• 3 weeks później...
Zrobiłem dokładniejszy rekonesans u sąsiadki, ma jakaś tanią baterie, szum u niej jest w każdej pozycji baterii a największy przy odkreceniu do połowy, u mnie szum powstaje jak odkrece ciepła wode do połowy i tylko w tej pozycji, bateria odziedziczona po sasiadach. To nie jest pisk tylko szum, jakby samolot przelatywał nad blokiem, wymiana baterii może coś pomoc? Na razie sasiadka nie ma za bardzo czasu sie tym zajmowac ale chce im kupic nowa baterie bo innych pomysłòw nie mam