daniel.w 16.06.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Witam, czy jak robiliście podmurówki pod ogrodzenie frontowe to wylewaliście je tylko do skrzynek el./gaz czy zachowując ciągłość również pod nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 16.06.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Ciagłość, również pod skrzynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 17.06.2018 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Dzięki Katka, a przewody gaz/prąd dawałeś w specjalne otuliny czy jak? A może styropian załatwi temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 17.06.2018 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Przewody w otulinach takich szarych one chyba do ocieplania rur sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 17.06.2018 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 OK, widzę że siedzisz w temacie - muszę obydwie skrzynki skorygować w granicach 5 cm. Ze skrzynką el. nie będzie problemu ale z jak z gazem? Da radę przesunąć/odsunąć w granicach 5cm, a może jest jakiś sposób na to? I mam wątpliwości czy usuwać plastikową podstawę pod skrzynką gazową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 17.06.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Po co chcecie ocieplać rurę od gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 17.06.2018 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 (edytowane) To bardziej funkcja ochronno-dylatacyjna Edytowane 17 Czerwca 2018 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 19.06.2018 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Witam ponownie, jestem w trakcie prac i otwór na fundament stopy bramy przesuwnej połączył mi się z otworem fundamentu dla słupka bramy i podmurówki -czy dawać dylatację, czy może być takie usztywnienie stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czopeks 21.06.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 10.07.2018 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Kurcze, te 2 skrzynki mają różne poziomy -różnica z 20cm -czy Wam udało się może doprowadzić do tego samego poziomu górę skrzynek? Na elektrycznej nie zostawili rezerwy kabla niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.07.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Przestawawianie skrzynki elektrycznej to niezły hardcore, u mnie taka skrzynka ma spory fundament, także nie wiem jak moglbym ją prostym sposobem podnieść. U mnie jest posadowiona w dobrym miejscu ale strzasznie przechylona. Gazowa to luz, sam plastik lekko złapany w gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 11.07.2018 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Skrzynki już odkopane i "w powietrzu" podparte. Obydwie mają plastikowe podstawy -liczyłem na korektę wysokości elektrycznej bo w końcu kable, a w gazowej rury! Jednak nie ma za bardzo rezerwy na kablu, a obniżenie gazowej nie daje rady, bo wnętrze jest już w jej górnej części.Też były krzywo i nie w linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyzek 08.05.2024 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2024 @daniel.w ja też teraz będę robił część ogrodzenie z instalacjami gaz i prąd, które przechodzą prostopadle do mojego ogrodzenia. Chcę zrobić fundament ciągły, na którym będzie murowane ogrodzenie z kamienia. Fundament myślę dać na 1-1,2m, więc rura od gazu i przyłącze elektryczne będą zatopione w betonie. W jaki sposób zabezpieczyłeś już istniejące instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.05.2024 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2024 Przepust z przeciętej rury kanalizacyjnej lub owinąć pianką tak aby rura nie miała kontaktu z betonem i oba przedmiony zarówno rura jak i fundament mogły swobodnie pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts