Lelonsbl 22.06.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Witam, posiadam działkę na której planuję otworzenie małego warsztatu, ze względu na wścibskich sąsiadów chcę ogrodzić docelową działkę ogrodzeniem betonowym na wysokość ok 2m. Pytanie czy istnieją jeszcze jakieś rodzaje ogrodzeń by nic przez nie nie było widać a jednocześnie jakos lepiej wyglądały niz beton? Myślę o postawieniu od powiedzmy strony reprezentacyjnej gabionow. Druga sprawa to czy macie jakiś sprawdzonych producentów by cena byla przystępna a jakość dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2018 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 drewniane pełne ogrodzenie. Murowane z bloczków otynkowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaras 11.07.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ogrodzenie modułowe joniec roma. jest kilka opcji od takiego z podmurówką po normalne mury i zdecydowanie lepiej wygląda niż zwykłe betonowe ogrodzenie. Robi się z bloczków ogrodzeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.07.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Dziś widziałam pierwszy raz,wysokie słupki murowane a między nimi luksfery; nad nimi poziomo jakaś beleczka, Wszystko co murowane- otynkowane marmolitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 20.07.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Witam ktoś ma pomysł na rurę od gazu która centralnie pod słupkiem idzie na głębokości 0.8m kopię dołki na 110cm co z tym mogę zrobić czy jest opcja postawienia słupka na rurze ? Bo akurat tak fatalmie wyszło że mam wykopane wszystkie dołki i przedostatni się trafił że akurat idealnie na rurze wychodzi ogrodzenie panelowe podmurówka betonów na 2.5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 22.07.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Witam ktoś ma pomysł na rurę od gazu która centralnie pod słupkiem idzie na głębokości 0.8m kopię dołki na 110cm co z tym mogę zrobić czy jest opcja postawienia słupka na rurze ? Bo akurat tak fatalmie wyszło że mam wykopane wszystkie dołki i przedostatni się trafił że akurat idealnie na rurze wychodzi ogrodzenie panelowe podmurówka betonów na 2.5 metra. Może zalej normalnie podmurówkę a tę rurę w jakąś rurę,w otulinę z wydłubanego styropianu lub styroduru, otuliny do rur, uszczelnić aby nie zalało jej, zazbroić wokoło i może będzie siedzieć. Może zrobić głębszy wykop aby pracujący grunt jej nie zerwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 22.07.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Może zalej normalnie podmurówkę a tę rurę w jakąś rurę,w otulinę z wydłubanego styropianu lub styroduru, otuliny do rur, uszczelnić aby nie zalało jej, zazbroić wokoło i może będzie siedzieć. Może zrobić głębszy wykop aby pracujący grunt jej nie zerwał? Najbardziej obawiam się jak ktoś będzie kiedyś zmieniał to ogrodzenie (może jeszcze ja ale nigdy nie wiadomo) zresztą zawsze można zapomnieć co było robione 20lat temu żeby nie wydarł słupka razem z rurą . Zrobiłem tak że wykopałem dołek na około 70cm niżej na 80 jest już rura więc obok wykopałem dołek na 110 cm który połączyłem z tym na 70 i razem zalałem . Teraz słupek jest około 10cm nad gazem. Postanowiłem że zrobię dodatkową tabliczkę informacyjną (aluminiowa) na słupku że jest bezpośrednio pod spodem gaz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.07.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Szanowny Panie,ogrodzenie z gabionów będzie estetyczne, jednak stosunkowo kosztowne. Jeśli zależy Panu na tańszym rozwiązaniu, to można wykorzystać betonowe ogrodzenie modułowe, które uatrakcyjnić można następnie poprzez malowanie farbą Śnieżka Beton-posadzka, dostępną w 8 kolorach. Inna możliwość to montaż pełnego ogrodzenia drewnianego – do jego zabezpieczenia posłuży impregnat ochronno-dekoracyjny Śnieżka DREWKORN® EXPERT KOLOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts