Lostintrain 24.06.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Dzień dobry, Mam duży problem z aranżacją małego (30m2) mieszkania. To co chciałbym finalnie uzyskać to wydzielenie częsci jadalnej-kuchni/ dziennej i sypialnej (mam nadzieję, że uda mi się to zrobić - chociaż w ograniczonym zakresie) Niestety Dla mnie ogromnym minusem tego mieszkania jest: -praktycznie brak wnęk na szafy -brak wydzielonego miejsca w pokoju gdzie można wstawić łóżko -ślepa kuchnia (na ten moment pomiędzy pokojem a kuchnią jest ściana ale zastanawiam się nad jej wyburzeniem (nie wiem czy to dobry pomysł - wzdłuż tej ściany mógłbym ustawić jakieś regały - może wyburzyć tylko część? ) (Ściany w kolorze czerwonym możńa wyburzyć/lokal jest w stanie deweloperskim) Może ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Lostintrain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lostintrain 25.06.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Jednym z moich pomysłów jest zostawienie wejścia do kuchni oraz wycięcie części ściany między pokojem i kuchnią żeby doświetlić i polepszyć funkcjonalność mieszkania. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anama 26.06.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy wolisz kuchnię osobno czy w formie aneksu połączonego z salonem. Ja np. lubie jak jest osobno i nie wyburzałabym ściany, chociaż z drugiej strony fakt - lubię mieć okno w kuchni zawsze na nim coś stawiam, ostatnio kupiłam świetne doniczni na [SPAMERl] i posadziłam w nich bazylię Edytowane 1 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2018 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 łózko dla dwóch czy jednej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 05.07.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 05.07.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Fajny projekt Tylko co z drzwiami od łazienki a szafą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 05.07.2018 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Fajny projekt Tylko co z drzwiami od łazienki a szafą? Nie widzę żadnego problemu jeśli się wszystko dobrze wyrysuje i wymierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 06.07.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Założyliśmy, że drzwi od łazienki będą otwierać się ponad 90 stopni, to klamka będzie obijać szafę. Można nakleić odbojnik na szafie, ale jeśli ona będzie mieć drzwi przesuwne to może nie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 06.07.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Mam tak zrobione w sypialni i nie ma problemu z otwieraniem drzwi ani obijaniem szafy.Wiszący odbojnik na klamce rozwiązuje sprawę. A drzwi nie muszą się otwierać ponad 90st.Druga opcja, to przesunięcie drzwi w stronę wyjściowych, żeby zyskać kilka cm z drugiej strony od szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 06.07.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Fakt, odbojnik na klamkę załatwia sprawę.! Druga opcja też fajna, lecz wydaję się nam, że skóra nie jest warta wyprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.08.2018 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Bardzo fajny projekt anika1003, w małych mieszkaniach trzeba umieć szukać kompromisowych rozwiązań, a ten projekt spełnia wszystkie założenia. Problem z drzwiami jest absolutnie do rozwiązania na etapie wykonania. Mieszkanie w takim układzie wydaje się być funkcjonalne, ściana pomiędzy sypialnią a salonem może być ażurowa lub stworzona z meblościanki. W niewielkich przestrzeniach warto stosować jasną kolorystykę, bo optycznie powiększa. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts