coachu13 25.06.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Hej, Czy ktoś z Was ma u siebie ? Jeśli tak to jakie urządzenie ?Czy to rzeczywiście działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.06.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Nie sądzę, żeby ktoś się przyznał, bo są nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 25.06.2018 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 No niby tak ale patrząc np na all... ktoś je kupuje i raczej nie po to żeby leżały w szafie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 25.06.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Jak to wykryją, a wykrywają, to jest to mocno tępione + wysokie kary. Sugeruję jednak przemyśleć, bo gra nie jest warta przysłowiowej świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.10.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Jakie przepisy zakazują korzystania z tego typu urządzeń?Bo to że zakazują to słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.10.2018 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 (edytowane) Tak wzmacniacze są nielealne.Używałem jakiś czas specjalnie nie widziałem poprawy sprzedałem i postawili nowy nadajnik:) Taką odpowiedż dostałem od UKE w 2015"Szanowny Panie, W odpowiedzi na pytanie przesłane drogą elektroniczną do Urzędu Komunikacji Elektronicznej informuję, że zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa tj. Rozporządzeniem Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 12 grudnia 2014 r. w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które mogą być używane bez pozwolenia radiowego (Dz.U.2014.1843), jedynie przedsiębiorcy telekomunikacyjni posiadający ogólnopolską rezerwację częstotliwości wykorzystywanych do świadczenia usług za pośrednictwem stacji bazowych (telefonii komórkowej) mogą instalować urządzenia zwiększające zasięg sieci telekomunikacyjnych tzw. „Wzmacniacze GSM”. Tylko posiadacz infrastruktury telekomunikacyjnej, jakim jest operator telefonii GSM, może ingerować w parametry swojej sieci. „Wzmacniacz GSM”, jest urządzeniem nadawczo-odbiorczym, który wzmacnia wszystkie sygnały będące w jego zasięgu (te słabe, ale również i te silne), dlatego dobór odpowiedniego urządzenia jest procesem bardzo złożonym i może tego dokonać tylko operator świadczący usługi telefonii GSM. Niektórzy operatorzy oferują taką usługę w pakiecie abonamentowym. Jednocześnie pragnę zwrócić uwagę, ze jedyną szansą na poprawienie zasięgów i jakości usług jest informowanie operatorów sieci komórkowych o występujących problemach przez jak największą liczbę użytkowników. Być może przy kolejnym planowaniu sieci operatorzy wezmą pod uwagę ważność społeczną problemu, jakim jest brak zasięgu sieci komórkowych w miejscu zamieszkania.Urząd Kontroli Elektronicznej nie posiada wykazu urządzeń retransmitujących sygnały GSM." Edytowane 29 Października 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts