kris2682 27.06.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Witam.Mam dylemat. Szykuje się do budowy na dużej działce. Mam kawał drogi do utwardzenia. Tam teraz zboże jeszcze rośnie. Zaraz po żniwach chce wykorytować drogę i zacząć utwardzane kruszywem bo nie ma mowy żeby tam wiechala grucha. To już rozpoczęcie budowy? Trzeba to zgłaszać. Właściwa budowa wystartuje wiosną 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.06.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Rozpoczęcie budowy to chwila działań ujętych w pozwoleniu na budowę......jeśli brak w nim wykonania dojazdu do nieruchomość nie należy zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 27.06.2018 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 To nie dojazd do nieruchomości tylko droga nazwijmy to wewnętrzna. Buduje trzy budynki (zabudowa zagrodowa) w dość dużej odległości od siebie. Łącznie będzie tego ze 300m(tej drogi pomiędzy budynkami) . Dodatkowo teren jest zdrenowany i od wód polskich dostałem też wytyczne że przed rozpoczęciem budowy mam ich powiadomić. Byłem u nich i się pytałem, gość mi powiedział że korytowac mogę bardziej chodzi o kopanie fundamentów, przyłącz energetyczny. Bo dreny powinny być głębiej. Tak się zastanawiam czy jak jakiś życzliwy sąsiad nie zadzwoni czy nie będzie draki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 27.06.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 A jaki masz problem żeby zgłosić budowę wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.06.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Po co kombinowac i ryzykować? Zgłaszaj aby spokojnie spać. Sąsiad sąsiadowi wilkiem. Filmu nie pamietasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 17.07.2018 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Prawdziwy start dopiero późną wiosna 2019. Nie mam jeszcze KB ani wykonawcy zato mam prawie 2000 m2 drogi do utwardzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.07.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 nic nie zgłaszaj, bo aby zgłosić, musisz mieć Kierbuda.Drogę na swojej posesji masz prawo utwardzać bez pozwolenia. Zastosuj się do tego co Ci powiedzieli w wodach polskich.Sąsiadami się nie przejmuj, nawet jak będą "życzliwi" gówno Ci zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 08.08.2018 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Żeby nie zakładać kolejnego tematu.Jak wygląda inwentaryzacja powykonawcza? Mam pecha do fachowców. Zagospodarowanie terenu droga na działce częściowo zalesionej musiała mi się zmieścić w przesmyk między drzewami. No i się na papierze zamieściła ale w terenie już nie. Architekt wierdzi że geodeta źle odmierzyl. Geodeta mowi że architekt źle narysował. Co teraz? Będzie dym jak na swojej działce przesune 2,5m w prawo? Zaznaczę że w drodze kanaliza i woda zaprojektowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.08.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Na twojej działce, to mogą być tzw. odstępstwa nieistotne. Łukasz Ładziński może napisze wiążąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelajasinska121 31.07.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Rozpoczęcie budowy działania w pozwoleniu na budowę......jeśli brak w nim wykonania dojazdu do nieruchomość nie należy zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts