_ZBYCH_ 27.06.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Cześć Drodzy Forumowicze, Potrzebuję Waszej pomocy. Mam w ogrodzie jeden świerk srebrny. Ładnie urósł, ale w tym roku coś z nim jest nie tak. Z zewnątrz wygląda ok. ale od wewnątrz brązowieją i opadają w dużej ilości igły. Świerk nie był nawożony. Jest regularnie podlewany (linia kroplująca systemu nawadniania). Obok świerku rośnie szpaler tui i z nimi wszystko jest ok. Miejsce dość przewiewne i średnio nasłonecznione (północny wschód). Czytając wiadomości na ten temat myślałem, że to ochojnik, ale jakoś nie rozpoznaję śladów. Wygląda to tak: Co i jak mam sprawdzić? Co z tym zrobić? Pomóżcie proszę. ZBYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 świerk srebrny jest światłożądny. Zawsze będzie zrzucał igły wewnątrz korony. Dopiero jak zaczyna zrzucać igły z oświetlonych gałęzi oznacza to przędziorka lub mszyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts