_ZBYCH_ 27.06.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Cześć Drodzy Forumowicze, Mam szpaler tuj rosnących z 10 lat. W tym roku kilka z nich zaczęło brązowieć (jedna całkowicie, inne w części). Co może być powodem? Co i jak mogę sprawdzić? Czy da się je uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 30.06.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Przędziorek, roztocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2018 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 fytoftoroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.07.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 A mi po zimie w jednej tui zaschła 1/3 część - cała osobna odnoga. Pozostała część tej tui, jak i wszystkie pozostałe mają się bardzo dobrze, bez żadnych oznak chorób. Co tu mogło być przyczyną? Krety grasowały pod tujami? Czy możliwe że coś uszkodziły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 jw. Ewentualnie inne grzyby zatykające wiązki przewodzące (np. opieńka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 27.07.2018 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Dzięki za podpowiedzi. U mnie to wygląda na przędziorka. Na krzakach jest mnóstwo gęstych pajęczyn. Co je sprzątnę, to za dzień - dwa są nowe. Już kupiłem Magus 200 i jak wrócę z wakacji, to zaatakuję przędziorka Ciekawe, czy te brązowe tuje mają szansę odżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.07.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Przędziorka zwalcza się wiosną. Niektórzy dodatkowo opryskują tuje jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2018 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Duże pajęczyny tworzą normalne pająki. Pajęczynka przędziorka przypomina maleńki kłaczki waty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 31.07.2018 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) Rytoftoroza, to raczej nie jest. Przeczytałem, że: "U iglaków początkowo zaczynają zasychać igły oraz pędy położone najniżej, po czym choroba przenosi się wyżej, zajmując całą jedną stronę krzewu." To u mnie to tak nie wygląda. U mnie krzaki usychają od góry i z kilkudziesięciu krzaków usycha tylko pięć (z odstępem jednej zdrowej tui. Pajęczyny są takie dziwne, bo dosyć gęste. Co je zmiotę, to następnego dnia już są nowe Z tych usychających krzaków wytrząsłem na białą kartkę takie robaczki. To jest bardzo duże powiększenie. Robaczki na kartce mają wielkość małej kropeczki. Edytowane 31 Lipca 2018 przez _ZBYCH_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 31.07.2018 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) Kurcze, dlaczego tu można wkleić tylko 5 zdjęć w jednym poście? Czy znacie kogoś w W-wie, kto może przyjechać i zdiagnozować, co to za badziewie zjada mi tuje i usunąć problem (oczywiście odpłatnie) lub wymienić te usychające tuje? Edytowane 31 Lipca 2018 przez _ZBYCH_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) pajęczyna jest pająka. A na zdjeciu są bodajże mszyce:http://zszklarski.pl/owad/szkodniki/mszyca.jpg Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts