carpfishing 03.07.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Witam. Czy poświęcił by ktoś chwilę i sprawdził mi schemat elektryczny mojego domu. Instalację wykonam we własnym zakresie , w zasadzie przewody już mam poprowadzone i czas się zająć rozdzielnią. Chodzi mi o sprawdzenie poprawności podłączeń urządzeń i czy wszystko jest zgodnie z normami itp. Zaznaczam że robię to pierwszy raz i odpowiedzi typu "zostaw to bo się nie znasz" proszę sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 03.07.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Zaznaczam że robię to pierwszy raz i odpowiedzi typu "zostaw to bo się nie znasz" proszę sobie darować. Właśnie chciałem to własnie napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.07.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Nie za dużo widać na tych obrazkach, bo są za bardzo zmniejszone. Zasilanie i uziom wprowadzasz do rozdzielni górą, że rozłącznik o ogranicznik na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpfishing 05.07.2018 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Nie za dużo widać na tych obrazkach, bo są za bardzo zmniejszone. Zasilanie i uziom wprowadzasz do rozdzielni górą, że rozłącznik o ogranicznik na górze? Wprowadzenie przewodu zasilającego 5x10mm2 będzie od dołu rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpfishing 05.07.2018 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 A znasz się na tym?A popatrzyłeś w ogóle w schemat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 05.07.2018 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Wprowadzenie przewodu zasilającego 5x10mm2 będzie od dołu rozdzielni. To dlaczego FR widzę na rysunku na górze? No i PEN od dostawcy powinien być podłączony najpierw do szyny PE a potem z niej dopiero do N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.07.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 No i PEN od dostawcy powinien być podłączony najpierw do szyny PE a potem z niej dopiero do N brencik, w którym miejscu, albo do którego miejsca dochodzi PEN, skoro autor pisze : Wprowadzenie przewodu zasilającego 5x10mm2 będzie od dołu rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 05.07.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 brencik, w którym miejscu, albo do którego miejsca dochodzi PEN, skoro autor pisze : Chłopie, troszkę spostrzegawczości by ci sie przydało na stare lata jeszcze: https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=415666&d=1530609150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.07.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 (edytowane) Chłopie, a może byś tak zerknął na "rysunek montażowy" załącznika ?Młody, a ślepy !!To jest tak, jak nie-elektryk bierze się za opiniowanie cudzej roboty. Edytowane 6 Lipca 2018 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts