catgirl92 04.07.2018 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Witam. Szykuje mi się mały remont i przy okazji chciałabym pomalować dwa pokoje i je jakoś ogarnąć. Oba pokoje są dość ciemne ze względu na blok naprzeciwko, który zasłania światło. Latem nie jest jeszcze tak strasznie, ale zimą czy w pochmurne dni jest tam po prostu ciemno. Proszę o rady bo niestety nie lubię i nie mam talentu do projektowania wnętrz, a jednak chciałabym żeby choć trochę miało to wszystko ręce i nogi. Będę bardzo wdzięczna za wasze uwagi. Wstawiam aktualne zdjęcia żebyście mogli ocenić co można tu zrobić. 1. Pokój córki - nie chce tu żadnych większych zmian, oprócz nowej wykładziny (obecną musieliśmy obciąć w połowie przez przygodę z mlekiem), pomalowania pokoju i ewentualnie zmiany ustawienia mebli. Żółty stolik i krzesełko zostaną zabrane do ogródka a tu chcę wstawić stolik i krzesełko Ikea Mammut (biały zestaw lub np biały stolik i różowe krzesełko). Pokój jest wg mnie za różowy, a kompletnie nie wiem jak go pomalować. Myślałam o szarości (jasny) i różu na 1 ścianie za łóżkiem. Zasłony chce ściągnąć żeby było jaśniej, a zamontuje rolety. Proszę o radę jakich kolorów mogłabym użyć zarówno na ścianach jak i wykładzinie. 2. Nasz pokój. Teraz jest w sumie zlepkiem wszystkiego. komoda i tv pójdą na ścianę na której jest teraz narożnik, a narożnik postawimy na miejscu komody. Naprzeciwko okna stoją stare klamoty tj. szafa narożna, fotel i stolik, których chcę się pozbyć i na ich miejsce wstawić dużą szafę przesuwaną z lustrem pasującą do komody. Dywan może zostać, mogę go również wymienić na inny albo na wykładzinę (nie mam pomysłu). Za przeniesioną komodę na drugą ścianę (przy drzwiach) chciałam dać białą cegłę albo jasny łupek (nie wiem co bardziej by pasowało) a na resztę ścian jasny szary lub jakiś beż / magnolię?? Zasłony też znikną, będą same firanki plus rolety. Jeszcze raz bardzo proszę o rady i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 (edytowane) nie dawaj okładzin - to pomniejszy ci jeszcze bardziej wnętrze. Biały kolor brałaś pod uwagę? Lustrzane drzwi też ostrożnie. Wybierz szafę otwieraną normalnie z ukrytymi uchwytami. Tak, aby wyglądała jak ściana. Suwane drzwi, z powodu ramek bardziej rzucają się w oczy. Podłoga absolutnie do zakrycia, bo te płytki (?) sa koszmarnie pstrokate. Jesli chcecie przestawić narożnik w miejsce komody, to macie go modułowego, żeby przełożyć wystającą część na drugą stronę? Edytowane 4 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Kolorystyka obu pokoi wydaje się być trochę za intensywna. Nasze propozycje są takie:1. W tym pokoiku proponowana kolorystyka -szarość + róż, powinna wyglądać fajnie, szczególnie że meble posiadają różowe elementy i dobrze byłoby tę barwę powtórzyć. Od Śnieżki Satynowej duet: 531 Figlarny róż i 540 Sekretne spojrzenie będą tutaj fajnym tłem dla wyposażenia wnętrza. Dywan mógłby pozostać szary.2. Podłogę warto zakryć jednolitą wykładziną, jeśli będzie jasna, rozświetli i powiększy pomieszczenie. Kolorystyka pokoju może pozostać w beżach i szarościach lub proponowanej wyżej złamanej bieli. My zaproponowalibyśmy jasny szary -540 Sekretne spojrzenie lub 507 Subtelny beż lub 547 Podniebna Podróż. Kilka dodatków w odcieniach chłodnych (szarości, grafity, czerń, granat) i wnętrze stanie się świeże i eleganckie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts