kulunkele 04.07.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Wstępnie rozważałem zakup kuchni z ikei, lecz w trakcie poszukiwań zauważyłem że takie sklepy jak castorama itp też sprzedają zabudowy.Czy jakość tych mebli jest w miarę ok? Rozważałem też wykonanie kuchni pod wymiar z jakiejś miejscowej firmy, ale koszt pewnie będzie co najmniej dwukrotnie większy.Jak wstępnie wykonałem projekt na stronie ikei to koszt jest ok 8k, więc możliwe że dojdzie i do 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Mnie meble od stolarza wyszły taniej niż z IKEA. Zależy czego oczekujesz. W IKEA płacisz m.in. za okucia Bluma. W Castoramie chyba mają chińskie no -name.Gwarancja też krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 05.07.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 U stolarza płacisz głównie za konkrety.. a nie za całą otoczkę związaną z marką giganta. Możesz pokombinować tak, że kupisz zabudowę taką, jaka ci się podoba z marnymi okuciami (wiadomo, cenę na czymś trzeba obniżyć) i jak zaczną robić się problemy np. zawiasy będę opadać, to możesz sobie je kupić nowe lepsze w internecie lub wymienić je od razu na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulunkele 06.07.2018 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Koszta stolarza są pewnie różne w całej Polsce, ale z tego co mi wstępnie wiadomo, to ikea jednak będzie tańsza niż zabudowa na zamówienie. Lecz mam pytanie jeszcze czy do zabudowy z ikei można bez problemu dopasować sprzęt agd? Na forum znalazłem że jest problem ze zmywarkami, a po za tym interesowałby mnie jeszcze piekarnik i plyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts