Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawalerka 40m do aranżacji na dwa pokoje - prośba o pomoc/sugestie

distroia

Recommended Posts

Drodzy Forumowicze,

Gorąca prośba o wskazówki/sugestie/przykładowe aranżacje kawalerki o rozkładzie i wymiarach jak na załączonym obrazku.

Obecnie to spory salon i duża kuchnia, a ja szukam możliwości zrobienia z tego oddzielnej sypialni oraz salonu z aneksem/wnęką kuchenną (dwóch pokoi i oddzielnej kuchni raczej nijak tutaj się nie uda zrobić). Miejsce na szafę, nawet jeśli w zupełnie innym miejscu, także fajnie gdyby zostało.

Ściany są z cegły więc pełna dowolność, a zarazem moja otwartość na zmiany :) Urządzenia kuchenne a więc przyłącza (gaz, woda, odpływ) zaznaczone na "prawej" ścianie kuchni.

Z góry piękne dzięki za każdą sugestię! :D

mi (1).jpg

6d5221b616865a0egen.jpg

ścianka pełna, z drzwiami suwanymi chowanymi w kasecie, jak tu:

http://segritta.pl/wp-content/uploads/2013/03/male-sciana-otwarta-drzwi-przesuwne.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/41/c0/10/z17565505Q,Mala-sypialnia-ma-akurat-taka-szerokosc--by-zmiesc.jpg

lub bardziej loftowo, ze szkła (wówczas można byłoby oglądać TV z łózka)

Small-Flat-in-Stockholm-Bedroom-Transparent-Walls.jpg

xTiny-Scandinavian-Home-10.jpg.pagespeed.ic.hEu2WDTNyv.jpg

• 3 weeks później...
Do pomysłu Elfir dorzucamy małą sugestię dotyczącą kolorystyki. Małe pomieszczenia zaaranżowane w bieli i jasnej szarości, optycznie powiększą wnętrza kawalerki, pozostawiają je jasnymi i świeżymi. My do ścian polecamy Śnieżkę Satynową, a kolorystyka -500 Śnieżnobiały + 540 Sekretne spojrzenie + 558 Srebrzysty blask, pozwolą uzyskać opisany efekt.