swierol 19.11.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 [ W zimie, w dobrze ocieplonym i ogrzanym domu jest tak samo jak latem - nikt nie myśli o siedzeniu przy kominku i rozgrzewaniu się, bo po prostu jest ciepło. Wystarczy ogrzewać nieco mocniej i można chodzić w krótkim rękawie. Nie znoszę lata , serio. Jest mi za gorąco, zawsze. Miesiące wyjęte z życiorysu.Lubię jak jest 19 stopni. W sam raz. Chodzę boso i w krótkim rękawku. Jeszcze niedawno, znaczy trzy dni temu nosiłam sandały na gołe nogi. Lubię oddychać CHŁODNYM powietrzem. Szczególnie w nocy - ma być chłodno, otulam się kołdrą i jest mi ok. Propozycja spania nago w cieple to jakiś koszmar - wypróbowałam, bardzo źle się z tym czuję, źle śpię, jestem niewyspana i mam zmiętoloną skórę twarzy a dotarłam do wieku, kiedy zaczyna mieć to znaczenie. Generałowa Zajączkowa słynna z urody spała na lodzie i przy otwartych oknach )) Nie ma nic bardziej zabójczego dla skóry niż graniczne temperatury, słońce, i ciepła woda. A już gorący prysznic na twarz to jakieś szaleństwo - to dla pań co myślą, że kremami naprawią to co takie coś niszczy. Bo tak się wygodniej głowę myje. I od czasu do czasu, bardzo lubię, właśnie grzać sobie końcówki przy kominku. To jest frajda. Ale jak mam wyższą temperaturę w całym domu to się czuję źle i koniec. I dlatego właśnie ogrzewanie podłogowe nie jest dla mnie - nie jest wystarczająco sterowalne. Podobnie nie jest dla mnie dom z dużą pojemnością cieplna - powód taki sam. W nocy ma być wyraźnie chłodniej. I żałuję że sobie klimy do grzania nie zrobiłam. I schodzi mi 700kg brykietu w zwykłym BEF 7 na sezon )) Bez rozprowadzenia ciepła, poza jednym kanałem na górę na korytarz, prościutko w górę. Lubie to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 20.11.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Zimnolubna kobieta - unikat Też sobie nie wyobrażam mieszkania w domu bez ognia. Fajnie jest czasem przemarznąć w czasie zimowego spaceru z dzieckiem, czy z psem, a potem przytulić się plecami do nagrzanego piecokominka, albo wygrzać się przed paleniskiem Poza tym widok ognia poprawia nastrój, zwłaszcza w takie ponure dni jak dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 20.11.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Fajnie jest czasem przemarznąć w czasie zimowego spaceru z dzieckiem, czy z psem, a potem przytulić się plecami do nagrzanego piecokominka, albo wygrzać się przed paleniskiem : Albo po prostu wejść do ciepłego domu, w którym klimatyzacja automatycznie utrzymuje komfortowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 20.11.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Albo po prostu wejść do ciepłego domu, w którym klimatyzacja automatycznie utrzymuje komfortowe warunki. Nie Janie, to nie to samo. Czasem ludzie lubią się mocno zagrzać, przy kominku, w kąpieli, pod gorącym prysznicem. Nie myl tego z ogrzewaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 20.11.2018 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Mam gorący prysznic, często chodzę do sauny. Ogrzewanie, wentylacja, lodówka, ciepła woda - to ma być automatyczne i bezobsługowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 28.11.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 to może warto wybrać pompę ciepła która nic nie spala więc nie ma wahań cen ogrzewania. Witam, Trafna uwaga. Pompa ciepła jest bardzo dobrym rozwiązaniem ogrzewania budynku zarówno pod kątem niskich kosztów ogrzewania jak i również aspektów związanych z komfortową eksploatacją. Dzięki pozyskiwaniu darmowej niskotemperaturowej energii z gruntu lub z powietrza, koszty ogrzewania są na niższym poziomie niż w przypadku ogrzewania za pomocą paliwa stałego. Pompa ciepła pobiera energię elektryczną jedynie do napędu pracy sprężarki. Poprzez brak zjawiska spalania pompa ciepła nie emituje żadnych zanieczyszczeń do atmosfery oraz gwarantuje ekologiczną oraz w pełni bezobsługową pracę. Jest to to znacznie bardziej opłacalne i przyszłościowe rozwiązaniem ogrzewania budynku w porównaniu do kotłów stałopalnych. Na zakup pompy ciepła można uzyskać również dofinansowanie, co dodatkowo wpłynie na opłacalność inwestycji. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o pompach ciepła z rodziny Logatherm zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla W razie pytań lub wątpliwości, pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts