GrzegorzPawel 10.07.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Dzień dobry, około 2 miesiące temu na przy futrynie łazienkowej w przedpokoju zaczęła wybrzuszać się farba( w dolnej części ). Jeżeli dobrze pamiętam od drugiej strony w ścianie nie ma żadnej instalacji wodnej, jest to ścianka działowa. wybrzuszenia zdarłem, pozostawiłem na 2 tyg, zagruntowałem dwukrotnie, połozyłem gładź, pomalowałem, ale bez efektu. Wczoraj podjąłem ponowną próbę. Zdjęcia w załącznikach. Czy ktoś ma pomysł z czego to może wynikać? Czy pianka montażowa pod futryna może zaciągać wilgoć z powietrza w łazience i to może być powodem? Bardzo proszę o pomoc doświadczonych kolegów, może ktoś męczył się z podobną sytuacją? Mieszkanie w bloku na pierwszym piętrze, bolk 3 lata temu oddany do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.07.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Co jest po drugiej stronie? pusta ściana, umywalka, kabina prysznicowa? Z czego zrobiona jest ta ściana? Co jest nad Tobą? może konstrukcyjnie po profilach ścianki zalewa Cię sąsiad z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzPawel 10.07.2018 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Po drugiej stronie na tej ścianie są kafle - ok 5 cm od ściany na ścianie prostopadłej jest umywalka, ale woda nigdy nie leje się po tej ścianie. Mniej więcej na wysokości tego wykwitu pod umywalka zauważyłem tez spory ubytek w fudze, chyba jej tam po prostu nie było od początku - ale woda nigdy tam się nie leje. Cała łazienka była zabezpieczana folią w płynie.odnośnie tego co na gorze to są sąsiedzi, 2 piętra Zastanawia mnie fakt że część tej puchnącej ściany wychodzi jak by z pod futryny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.07.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Bo pod futryną zapewne nie ma tynku i wilgoć może wędrować Sprawdził bym jeszcze odpływ umywalki w ścianie i sąsiadów bo jeśli jest przeciek z góry to woda sobie znajdzie drogę - gdzie się zatrzyma to wychodzi i w tym przypadku jest to np miejsce łączenia futryny ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.07.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 musi być gdzieś przeciek nie ma bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.07.2018 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Przeciek. Może być bardzo daleko (nawet kilkanaście metrów dalej) i wyłazić tutaj.Termowizja może pomóc - zwłaszcza, jak to CWU albo CO w sezonie grzewczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 16.07.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Szanowny Panie,najprawdopodobniej przyczyną powstawania zawilgocenia jest zaciekanie wody. Zgodnie z poradami internautów, warto dokładnie sprawdzić umywalkę oraz instalację u sąsiadów, którzy mieszkają wyżej. Do czasu ustalenia i zlikwidowania przyczyny zawilgocenia aplikacja kolejnej warstwy gładzi oraz malowanie nie przyniesie oczekiwanego efektu, gdyż problem będzie powracał. Po jego rozwiązaniu i nałożeniu tynku lub gładzi rekomenduję zastosowanie (jako podkład) farby Śnieżka Zacieki-plamy, która skutecznie izoluje plamy i zabrudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts