joanna.de 11.07.2018 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 (edytowane) Co zmienilibyscie w ponizszym projekcie kuchni? Ja uwazam ze za duzo jest koloru debu nazywa sie sanremo. Nie udalo mi sie dodac zdjecia koloru gornych szafek ale jest to aqua küchenfront. Jakby zielony zmieszany z niebieskim. Edytowane 11 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2018 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 jest mdła. Ten odcień dębu powinien być skonfrontowany z ciemniejszymi elementami - nie jasna szarość ale granat, antracyt.Na dodatek pomieszczenie kuchni spore, ale mało wykorzystane. Bardzo mało blatów roboczych. Czy to jest spowodowane oszczędnościami na meblach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 12.07.2018 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 (edytowane) Dziekuje za wskazowki. Tez tak uwazam ale ta Pani przy projektowaniu uparla sie , ze to takie nowoczesne. Kuchnia wlasnie jest bardzo droga. Koszt z urzadzeniami 6.800 Euro. Problem jest taki ze okno jest na wysokosci 82 cm. Dlatego ta kuchnia jest taka problematyczna. Czy moze ktos ma pomysl na ta kuchnie, ja juz naprawde nie wiem co z tym zrobic. Zalezy mi bardzo na stoliku choc na dwie osoby. Dlatego ten blat pod oknem. Dolacze zdjecie podlogi, bo ona juz napewno nie bedzie zmieniona. Natomist sciany mozna dowolnie pomalowac. Dodam tylko jeszcze ze kuchnia jest wschodnio-poludniowa,ale przed domem rosna duze drzewa i slonce bardzo rzadko sie przez nie przebija i to tylko do poludnia. Edytowane 24 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Można pójść w taki układ: Wówczas pod oknem jest szafka szeroka na 40 cm o wysokości okna (zlicowana z parapetem) a dalej wyższa szafka z płytą. Ale płyta zgodnie z ergonomią powinna być nieco niżej niż blat kuchenny i zlew, więc można zastanowić się czy całej szafki nie zrobić na wysokości okna. Płyta indukcja, nie gazówka. Nad płytą pochłaniacz w obniżonym suficie, by nie zasłaniać okna okapem. Można też po prostu o kilka cm odsunąć wyspę od okna: http://cdn25.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/97050/projekt-wnetrza-domu-w-stylu-eklektycznym_2870405.jpg Może też cię zainspirować taki układ: http://www.kameleon-projektowanie.com/projekty/mieszkanie-warszawa-praga Zastanów się czy nie zamówić kuchni w Polsce. Nawet z dojazdem fachowca do złożenia może wyjść taniej. Kolory. Poniżej kuchnia dąb ale w bardziej ciepłym odcieniu z bezowymi płytkami: http://www.kuchenny.com.pl/galeria/meble_kuchenne_fornirowane_jasny_dab_200416.jpg Tutaj dla przełamania mdłych kolorów czarne akcenty: http://arch.blox.pl/resource/kuchnie_w_stylu_skandynawskim_tvis.as_05.jpg chociaż czarny blat jest trudny w utrzymaniu. A może zerwać z tradycją i zrobić miętową kuchnię + dębowy blat i pas nad szafkami? http://cdn20.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/118972/wnetrze-z-akcentem-miety-5_3171190.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2018 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 tutaj san Remo z ciemnymi akcentami: http://niemieckie-meble.pl/images/r15/5.jpg W Polsce mozna kupic gotowe meble w kolorze dąb San Remo i na wizualizacjach widac, że to dość mdły kolor, co dziwne w sumie, bo z bliska wydaje się ciekawy. Może w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2018 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Mozna też po prostu zrobić układ w L z obniżeniem blatu tylko pod oknem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 13.07.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Może te aranżacje ci pomogą: 1) 2) 3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 13.07.2018 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 (edytowane) Bardzo ladnie , szkoda ze przd zamawianiem nie zapytalam na forum. Ci projektanci w sklepach meblowych tu nie sa tacy pomyslowi a ja tez kiepski projektant. Kuchnia zostanie w takim ukladzie jak jest. Jedyne co to wymienie drogie urzadzenia jak piekarnik i plyte kuchenna na tanszy a w zamian chcialabym szafki gorne takie jak na ponizszym zdjeciu. I pod zlewem jedna szulade. Mysle ze obecny sposob otwierania bedzie niewygony. Bede musiala podchodzic pod zmywarke aby otwierac te szafki. Plyta kuchenna wydaje mi sie ze bedzie bardziej elegancko wygladac jak bedzie cala czarna i piekarnik tez. Edytowane 13 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 13.07.2018 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 (edytowane) Znalazlam fajny program. Prosze nie zwracac uwagi na szczegoly, bo nie wszystkie szafki sa tam dostepne. A wiec tak wyspa 120 x 100 tak by to wygladalo. 130 pewnie tez by moglo byc. Do okna jest dokladnie 83 cm. Lodowki wolnostajacej program nie posiada wiec zrobilam taka z szafki. Edytowane 14 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 14.07.2018 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 obecny uklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2018 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 płyta nie powinna być przy krawędzi szafki - mozna zahaczyć o garnek przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 15.07.2018 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Zgadza sie. Teraz troche inaczej . Wyspa szafki 60 cm, blat 140x80. Dwie wady. 40 cm od okna plyta kuchenna. Moze pryskac tluszcz. Druga to niewygone dosc wchodzenie za wyspe aby usiac, szczegolnie drugie krzeslo blizej okna. Wyspa dosc niewygda mi sie wydaje. Nigdy nie gotowalam w kuchni z wyspa. Ale chyba powinnabyc wieksza[ATTACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 15.07.2018 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 15.07.2018 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 15.07.2018 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 [ATTACH=CONFIG]416310[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]416311[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 15.07.2018 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 (edytowane) A moze cos nowego. Zalety- w kuchni jest przestronnie, miejsce do siedzenia na 3 osoby-(duza zaleta przy wspolnym przygotowywaniu posilkow, jedzeniu itp. Duzy plac roboczy pomiedzy zlewem a kuchenka. Wiecej gornych szafek. Wady-daleko do piekarnika i do lodowki. Kolor jasny szary i ciemne blaty. Ktora byscie wybrali, z tych wszystkich zdjec ktore dodalam? Za wszystkie wskazowki serdeczne dziekuje. Edytowane 15 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 http://bi.gazeta.pl/im/7f/d1/13/z20780927IE,Kuchnia-w-stylu-nowoczesnym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.07.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Joanna mam dobrego stolarza...mi robił w Berlinie kuchnię, szafy....bardzo zadowolona jestem. Jak coś napisz na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 23.07.2018 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 (edytowane) Co sadzicie o tym projekcie. Ten program nie daje za duzo mozlowosci.. Na rowno ze stolikiem mozna by bylo zrobic wneke np. na sprzet do kawy albo na cokolwiek innego.Moj piekarnik bedzie nizej. Na rowno z pozostala linia. Edytowane 23 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna.de 23.07.2018 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 (edytowane) Czy laczenia gornych szafek musza sie pokrywac z dolnymi? Ponadto widzialam ze w Polsce bardzo czesto w szafce jest zabudowany pochlaniacz. Jak wtedy to zaprojektowac? Trzeba uwzglednic szerokosc tylko 3 metrow, poniewaz 5 cm daja liswe aby szafki otwieraly sie swobodnie. Robia to na wypadek gdyby kat nie byl prosty. Czy dwie szuflady 90 cm obok siebie wygladaja w rzeczywistosci dobrze? Czy kuchnia bez uchwytow jest duzo drozsza? Na stronie w internecie znalazlam od tego producenta ze 40 euro za szafke, ale wtedy gdy zamawia sie pojedynczo. Za podzielenie sie doswiadczeniami z gory dziekuje. Powiem szczerze nie mialam pomyslu na ta kuchnie i zaluje ze nie zwrocilam sie do architekta wnetrz. Mysle ze on by zanalazl lepsze rozwiazanie. Pani ktora projektowala mi kuchnie poszla na urlop. A jej zastepca powiedzial mi, ze w tym pomieszczeniu nie ma manewru. Od 12 lat projektuje kuchnie i tak stwierdzil. Tylko, ze oni nie przychodza do domu i nie widza pomieszczenia. Ja doswiadczenia nie mam zadnego, ale juz zauwazylam ze program nawet 3 D nie oddaje atmosfery i poczucia przestrzeni jakia jest w rzeczywistosci. Edytowane 23 Lipca 2018 przez joanna.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts