Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogówka + wylewka cienkowarstwowa - bardzo nierówna podłoga

Recommended Posts

Ale nie sugeruj się zdaniem jednej osoby. Myślę, że zdanie są mocno podzielone. Wybitny specjalista od fizyki budowli nie zaleca układania rurek pod zabudową kuchni. I ja się zamierzam do tego dostosować. Zresztą mój projekt gotowiec z Archonu wyraźnie pomija te strefę.

Zawsze mozesz podac dlaczego nie, czy tylko dlatego nie bo nie. Praktyka w postaci opinii wielu uzytkownikow pokazuje ze warto, tak samo jak opinie tych którzy nie zrobili podłogówki pod zabudową i teraz załują, ale Archon pomija tę strefę to jest jak wyrocznia i jedno jedyne rozwiązanie. Z drugiej strony jak wielkie trzeba miec zaufanie do gotowych projektów z Archonu, miałem okazje kilka ich porównac z moimi. Wrazenie jest takie ze to sie kupy nie trzyma mówiąc kolokwialnie.

• 4 weeks później...

Mam jeszcze pytanie o rodzaj wylewki samopoziomującej, na razie stawiam na Knauf FE50 Largo jednak jak pisałem wcześniej będzie ona w mniejszej grubości, a mianowicie około 1,5-2cm nad rurkami.

Czy ktoś miał doświadczenie z wytrzymałością takich wylewek, ewentualnie może polecić inną firmę ?

• 2 weeks później...

Ponawiam pytanie:

Mam jeszcze pytanie o rodzaj wylewki samopoziomującej, na razie stawiam na Knauf FE50 Largo jednak jak pisałem wcześniej będzie ona w mniejszej grubości, a mianowicie około 2cm nad rurkami.

Czy ktoś miał doświadczenie z wytrzymałością takich wylewek, ewentualnie może polecić inną firmę ?

• 3 weeks później...
Jestem po wykonaniu wylewki, niestety brak doświadczenia spowodował, że podczas wykonywania wylewki rurki w kilku miejscach oderwały się od podłoża( zbyt słabe zamocowanie), a mi brakło czasu na ich ponowne przymocowanie ( wylewka już zaczynała wiązać ) i w kilku miejscach ( głównie łuki rurek, nie po całej długości ) mogą być nawet 1cm pod powierzchnią wylewki, zostawić czy dolewać kolejną warstwę ?