ArturKolski 23.07.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Broń Cię Panie przed włożeniem zbrojenia do anhydrytu! Kup workowany anhydryt Knauf FE50 Largo i powinno wystarczyć. Dziękuję za poradę, już wcześniej typowałem właśnie tą wylewkę Czy jest coś jeszcze lepszego/mocniejszego na rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 23.07.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Ale nie sugeruj się zdaniem jednej osoby. Myślę, że zdanie są mocno podzielone. Wybitny specjalista od fizyki budowli nie zaleca układania rurek pod zabudową kuchni. I ja się zamierzam do tego dostosować. Zresztą mój projekt gotowiec z Archonu wyraźnie pomija te strefę. Zawsze mozesz podac dlaczego nie, czy tylko dlatego nie bo nie. Praktyka w postaci opinii wielu uzytkownikow pokazuje ze warto, tak samo jak opinie tych którzy nie zrobili podłogówki pod zabudową i teraz załują, ale Archon pomija tę strefę to jest jak wyrocznia i jedno jedyne rozwiązanie. Z drugiej strony jak wielkie trzeba miec zaufanie do gotowych projektów z Archonu, miałem okazje kilka ich porównac z moimi. Wrazenie jest takie ze to sie kupy nie trzyma mówiąc kolokwialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 23.07.2018 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Nie, Archon nie jest wyrocznią i ma wiele błędów, ale akurat tutaj nie uważam, że zrobił błąd. Dla mnie wyrocznią jest zdanie specjalisty z zakresu fizyki budowli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 15.08.2018 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Mam jeszcze pytanie o rodzaj wylewki samopoziomującej, na razie stawiam na Knauf FE50 Largo jednak jak pisałem wcześniej będzie ona w mniejszej grubości, a mianowicie około 1,5-2cm nad rurkami. Czy ktoś miał doświadczenie z wytrzymałością takich wylewek, ewentualnie może polecić inną firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 27.08.2018 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Ponawiam pytanie:Mam jeszcze pytanie o rodzaj wylewki samopoziomującej, na razie stawiam na Knauf FE50 Largo jednak jak pisałem wcześniej będzie ona w mniejszej grubości, a mianowicie około 2cm nad rurkami. Czy ktoś miał doświadczenie z wytrzymałością takich wylewek, ewentualnie może polecić inną firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.08.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję za poradę, już wcześniej typowałem właśnie tą wylewkę Czy jest coś jeszcze lepszego/mocniejszego na rynku ? jeżeli nie przedawkujesz wody to będzie wystarczająco mocna na ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 28.08.2018 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 jeżeli nie przedawkujesz wody to będzie wystarczająco mocna na ściskanie. Dziękuję za informację, trochę obawiam się o grubość bo zalecana to 2cm więcej, a w okolicy nikt nawet nie ma wylewki anhydrytowej żeby cokolwiek zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturKolski 14.09.2018 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Jestem po wykonaniu wylewki, niestety brak doświadczenia spowodował, że podczas wykonywania wylewki rurki w kilku miejscach oderwały się od podłoża( zbyt słabe zamocowanie), a mi brakło czasu na ich ponowne przymocowanie ( wylewka już zaczynała wiązać ) i w kilku miejscach ( głównie łuki rurek, nie po całej długości ) mogą być nawet 1cm pod powierzchnią wylewki, zostawić czy dolewać kolejną warstwę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts